Війна
26 березня 2021
На Луганщині зафіксовано накопичення техніки і живої сили окупантів
В районі окупованого с. Калинове на Луганщині зафіксовано накопичення техніки і живої сили Російської Федерації.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Російсько-терористичні війська на Донбасі проводять військові навчання, а також передислоковують і накопичують заборонену Мінськими домовленостями важку бронетехніку та ствольну артилерію.

Про це інформує в своєму матеріалі для Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О.Никонорова керівник ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

«Починаючи з 22 березня аналітичним відділом ГІ «Права Справа» фіксується масова передислокація живої сили і техніки бойовиків в районі с. Калинове, в напрямку смт Троїцьке/Попасна. Зокрема, зафіксований рух  колон у складі яких були бронетехніка та «Урали» у кількості 15 одиниць.

Зокрема, в районі селища міського типу Калинове Попаснянського району Луганської області проведено ротацію особового складу і передислокацію бронетехніки бойовиків так званої «ЛНР».

Селище міського типу Калинове розташоване за 4 км від станції Теплогірськ (м Ірміно) та за 10 км від станції Стаханов (м Алмазна). Сусідні населені пункти: місто Первомайськ на півночі. На захід від селища проходить так звана лінія розмежування.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», в районі селища Калинове відбувається накопичення додаткових підрозділів  бойовиків і розвантаження автомобілів з боєприпасами. Варто зазначити, що у підвалах колишньої контори радгоспу «Росія», яка розташована в самому центрі с. Калинове, бойовики обладнали склади з боєприпасами.

Крім того, в районі с. Калинове зафіксована робота РЕБ  бойовиків. Мовиться про РЕБ Р-330 «Житель».

Станція перешкод Р-330Ж «Житель» призначена для вирішення наступних завдань: виявлення, пеленгування і радіозаглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв’язку Інмарсат і Ірідіум;виявлення, пеленгування і радіозаглушення базових станцій систем стільникового зв’язку стандарту GSM 1900;радіозаглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв’язку NAVSTAR (GPS).

Місце ймовірного базування : територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна,39.

В казармах, які розташовані на території технікуму, базується підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу «народної міліції ЛНР», - повідомляє експерт.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.