Резонанс
22 липня 2021
Судді продовжують діяти на користь громадян держави-агресора
Суддя Господарського суду Києва Анна Яковенко прийняла непрозоре судове рішення у відкритому процесі і фактично підіграла громадянам країни-агресора РФ.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Розглядаючи резонансну справу по спорткомплексу «Восход», суддя Яковенко дала розпорядження не пускати на судове слухання представника Київської міської ради, яка мала довіреність, журналіста інформагенції, члена Громадської ради при КМДА Ольгу Коцько та члена батьківського комітету-керівника ініціативної групи Ірину Романову.

Напередодні журналісти та активісти поінформували громаду, що на суддю Яковенко у березні 2019 року чинив тиск співробітник СБУ Повод (людина заступника СБУ Малікова). Такий тиск чинився для того, щоб суддя прийняла рішення на користь ГО «Восход» (ця ГО пов’язана з колишнім росолігархом полковником РФ Крупчаком та громадянином РФ Камєнським) і вивела СК «Восход» з державної власності.

Співробітник СБУ залякав суддю, пообіцявши зловити її на хабарі.

Поза тим, дві судові інстанції — Київський апеляційний госпсуд та Касаційна інстанція господарськогo суду прийняли рішення на користь громади Києва та залишили спорткомплекс «Восход» у державній власності.

http://vyboranema.in.ua/dosie/rishennja-verhovnogo-sudu-ukraini-vidhililo-pretenzii-go-sk-voshod-na-sportivnij-kompleks-voshod/embed/#?secret=aRNJgFovHQ

Недопущені на суд 21.07.2021 громадяни та журналіст викликали поліцію і склали три заяви про вчинення групою осіб (суддя Яковенко, секретар та судовий охоронець) кримінального злочину.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ця суддя виносила рішення проти інтересів України і банкрутувала газові підприємства своїм незаконним рішенням.

vyboranema.in.ua

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.