Резонанс
30 серпня 2021
Анатолій Остапенко — віртуоз квартирних афер чи громадський активіст з Печерська?
Не перевелися аферисти на землі українській(
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Дедалі більше українців якось мимоволі помічає, що наш розпрекрасний капіталізм з кожним роком стає менш прекрасним, але ПРОДОВЖУЄ бути диким і кошмарити окремих громадян відвертим нехтуванням самих засад цього самого — капіталістичного — ладу. Таких, як повага до прав особи, надто — до права власності.

Особливо яскраво це явище розквітло в Києві. Насьогодні воно має назву квартирні афери. А самих квартирних шахраїв частіше називають квартирними аферистами.
Цей ресурс описував як упродовж кількох років група квартирних ділків віджали у киян та мешканців Київської області низку об’єктів нерухомості.

http://vyboranema.in.ua/dosie/jak-u-kijanki-katerina-korniienko-vkrali-kvartiru-na-pechersku-shema-aferi-dijovi-osobi-pecherskij-rajsud-toshho/embed/#?secret=IXQTXRL6dg

ЦЕ доволі трешова історія з погрозами, побиттям і стріляниною, мерцем з-під води і величезною бездіяльністю поліціянтів Шевченківського ГУ Нацполіції в м. КИЄВІ. 
Прикметно, що квартирні ділки виглядають в цій історії досить презентабельно: спілкуться гарною державною мовою, справи ведуть за допомогою адвокатів і взагалі не позбавлені значної долі шарму та привабливості. 

Герой наступної історії також силкується надягти маску порядності. Він є, або хоче здаватися, активістом. 
Анатолій Остапенко — адміністратор груп в соціальній мережі Facebook : 

— Печерськ без цензури, 

— 1551 Контроль за Владою. 

Втім, якщо прислухатися до київських громадських діячів з репутацією, то виявиться, що адміністрування групи на просторах Фейсбуку Анатолій розпочав з одночасним викиданням з процесу адміністрування реальних — «старих» адмінів. Далі розпочалося цькування та очорнення одного з адміністраторів групи, а для процесу цькування було обрано такого собі Константіна Стєблова (Константин Стеблов), який на Фб має аватар з фотографією Навального.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071525270507

Ось як про це та багато іншого розповідає у минулому член Громадської ради при Печерській РДА Юрій Петренко, який, власне, і став об’єктом цькування та очорнення. 

На превеликий жаль, у пана Анатолія Остапенка «якось не склалося» не лише з громадськими діячами та активістами з Печерського району столиці. Досить негарно виглядає й історія нападу на журналіста Сергія Медяника та реальної спроби псування редакційної відеокамери. Настільки «негарно», що будь-який неупереджений правник міг би покваліфікувати дії Остапенка проти журналіста як мінімум однією статтею Кримінального кодексу України. 
Ця історія нападу на журналіста ознаменована присутністю двох осіб різної статі в поліцейських одностроях, які чомусь бездіяли під час дій Остапенка проти медійника. Це щонайменше спонукає замислитися над тим, чи справді люди в поліцейському одязі є поліціянти, чи не є вони якимись ряженими.

Поза тим, дії нашого героя на цьому відео є відверто кримінальними, і змушують поставити чітке запитання:

ХІБА МОЖЕ ГРОМАДСЬКИЙ АКТИВІСТ — ПРЕДСТАВНИК ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА — ТАК ВЧИНЯТИ У СТОСУНКУ ДО ЖУРНАЛІСТА? 

Взагалі-то в Анатолія Остапенка геть не склалося з журналістами. В тому сенсi, що журналісти кількох ЗМІ досить докладно і яскраво викрили «етапи великого шляху» — діяльність Остапенка Анатолія. 
Телепередача «Стосується кожного» відзняла моторошну історію про те, як 31-річну киянку Галину Мельничук з трирічною донькою було «викинуто» на вулицю з оселі. І звинувачує нещасна пані в цьому викиданні саме Анатолія Остапенка. 

З перших кадрів телепередачі, можна зрозуміти (і про це говорить Галина Мельничук), що Остапенко Анатолій, що називається, полює на чужі квадратні метри, і для реалізації таких хижацьких планів Остапенко утворив ГО  «Афера Стоп». 


А ось — ще одна аферна історія за участі нашого «героя». 
Про те, як жертвою цілої схеми з нотаріусами, договорами, позичянням коштів на картинну галерею тощо став пенсіонер-художник Максим Каруцяк, розповіло інтернет-ЗМІ «Хвиля».

https://hvylya.net/news/215724-ukraincam-rasskazali-kak-aferisty-otbirayut-kvartiry

Обсяги аферних оборудок досить значні, від квартирних аферистів страждають кияни, тим часом в Нацполіції накопичуються кримінальні провадження. 

Але пан Остапенко Анатолій і компанія і в «ус не дмуть.» Чому? Може тому, що сам Остапенко у минулому служив у міліції? 

Чи тому, що має солідних покровителів?
Що саме дає можлиість цьому «активісту», скажімо, купити квартиру в Києві лише за 11 тысяч доларів США, як пише цей ресурс. 

https://www.google.com/amp/s/cripo.com.ua/likbez/kvartirnye-afery-v-ukraine-kak-moshenniki-otbirayut-kvartiry-s-pomoshhyu-prodazhnyh-sudov/amp/

Насьогодні сам Остапенко Анатолій досить активно запрошує в друзі на Фейсбук журналістів, громадських діячів та інших киян. Це також робить афельований з ним такий собі Константин Стеблов. Та перш ніж прийняти таке запрошення, прочитайте цю статтю, перегляньте контент по зазначених тут посиланнях. 
Чи не готують з вас чергових жертв або співучасників майбутньої квартирної афери? 
Далі буде. 


vyboranema.in.ua

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.