Київ
5 вересня 2021
Департамент освіти і науки КМДА не спромігся чесно провести конкурс на здобуття посади директора 13-ої школи
Вже майже 3 місяці поспіль відбувається з порушеннями конкурс на здобуття посади деректора 13-ої школи, Борщагівка Святошинського району.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Кандидатами останнього конкурсу є нинішня директорка школи — Макаренко Марія Олександрівна та Ананьєва Марія Миколаївна.
Як повідомляють в соцмережі Фейсбук, між директором Макаренко та якимось серйозним недоброзичливцем ніби є певний конфлікт, тому й вирішили директора з посади прибрати. 

https://www.facebook.com/groups/borshagovka/permalink/990099678208443/

Прикметно, що неофітка — Ананьєва Марія, знайомлячись з колективом, так поводила себе, ніби на горі вже схвалено рішення призначити її. Та як повідомляють джерела ресурсу vyboranema.in.ua, Марія Макаренко за результатами комп’ютерного опитування виграла в першому турі соперницю з розгромним рахунком.

Далі тривали два тури в Університеті Грінченка. Під час третього туру в аудиторію, де відбувалося усне (некомп’ ютерне оцінювання) представників 13-ої школи не пустили, а представників іншої школи для аналогічного конкурсу раніше (у червні) пускали безперешкодно.

Таке звуження публічності ексклюзивно для 13 школи пояснили наявністю відеотрансляції, яка щоправда не забезпечила якісного звуку. Тож що відбувалося у тому турі, викладацький колектив дізнався постфактум.

А відбувалося таке: попри впевнену, конкретизовану відповідь директорки Макаренко Марії і більш обтічну відповідь її конкурентки — Марії Ананьєвої — конкурсна комісія присудила перемогу Ананьєвій, яка,
вийшовши з будівлі Університету, почала демонстративно фіксувати обличчя викладачів на смартфон (чи не для майбутньої розправи шляхом звільнень?).

Присутній на вулиці викладацький колектив зрозумів обрану лінію. Конкурсна комісія необґрунтовано скорочувала розрив між конкурсантками.

Цієї тактики було дотримано протягом всього конкурсу. Ананьєвій, що називається, натягували перемогу.
Ображені нечесністю, викладачі днями прийшли під КМДА, де з ними зустрілися представники Департаменту Освіти і науки КМДА. 

З огляду на наявні порушення, Апеляційна комісія прийняла Рішення рекомендувати провести повторний конкурс на здобуття посади директора 13-ої школи. 

Тим часом, деякі викладачі не чекають чим закінчаться подібні порушення шкільного самоврядування і звільняються. Так, зокрема, звільнилася заступник директора школи з навчально-виховної роботи та перейшла на роботу в інший освітній заклад викладач англійської мови. 
Занепокоєні таким поворотом подій — порушеннями на конкурсі та відтоком викладацьких кадрів — на підтримку директора школи Марії Макаренко батьки школярів зібрали підписи, а викладачі підготували звернення.

Дехто з батьків планує відвести дітей в іншу школу. 
vyboranema.in.ua

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.