Резонанс
13 вересня 2021
Дасть фору Бєні й Ахметову: рейдер Мартинов має потрапити під санкції РНБОУ
Компанії, пов’язані з Андрієм Мартиновим, відомим забудовником з с. Софіївська Борщагівка, є фігурантом ряду кримінальних проваджень.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Як пише видання «Дело», ділянки Мартинова фігурують в кримінальному провадженні №42019110000000302. Згідно з даними слідства, компанія купила ряд об’єктів незавершеного будівництва на площі 41 га землі у ТОВ “Кватро Лізинг”. Прокуратуру зацікавив той факт, що “Кватро” продали землю через 6 днів після отримання її від Козинської селищної ради.

Видання відзначає, що компанії, афільовані з Мартиновим, захопили 8 земельних ділянок на березі Дніпра площею 7 га вартістю $10 млн. Це захоплення відбулося за підробними документами. За фактом відчуження майна відкрито кримінальне провадження №12020100060001598. 

При цьому захоплені ділянки рейдери встигли внести до статутного капіталу ТОВ “БЦ Інвестбуд”. Засновником є такий собі ГВОЗДЄВ АНДРІЙ СЕРГІЙОВИЧ, прописаний в окупованій Макіївці, Донецька область. Також за цим громадянином числиться компанія ТОВ “АВТО-ЕКСПРЕС”, зареєстрована у прифронтовій Волновасі.  ТОВ “БЦ Інвестбуд”, за даними ресурсу Уoucontrol, фігурує в цілому ряді судових ухвал.

Також Мартинов заборгував за внески пайової участі в бюджет громади. Видання Антикор пише про десятки мільйонів гривень. Той же Антикор називає Мартинова «смотрящім» за бізнесом одіозного «пастора» «церкви» «Посольство Боже» Сандея Аделаджі.

А ще форуми рясніють інформацією про захоплення приватних земельних ділянок в с. Софіївська Борщагівка, при чому ці «подвиги» сягають корінням ще довоєнних часів.

Свого часу Андрій Мартинов посів перше місце в рейтингу забудовників від видання «Новое время». Як повідомляє видання, «прославився» він і тим, що оформлює договори купівлі-продажу (та деякі інші операції) через своїх родичів – брата Валерія та сина Едуарда. Більше про імперію Мартинова читайте за посиланням.

Враховуючи велику кількість сумнівних оборудок, схем від Мартинова, яким вітчизняне судочинство поки не може дати належну оцінку, можливо, проти забудовника варто застосувати механізм санкцій від РНБО, як у випадку з Фірташем, контрабандистами і «злодіями в законі»? Так, так, санкцій від РНБО, інституції, яку свого часу очолював Олександр Турчинов, якого Мартинов на словах буцімто дуже поважає. Хоча важко повірити, що це так – Турчинов і Мартинов як мінімум мають різні цінності.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.