Резонанс
23 вересня 2021
Діти Софіївської Борщагівки: «Дякуємо», Мартинов, за наше «щасливе» дитинство!
Попри те, що забудовник Андрій Мартинов вважає себе ревним християнином-пятидесятником, з мешканцями Борщагівської громади він вчиняє, м’яко кажучи, не по-християнськи.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Так, він хоче продати громаді приміщення зведеної ним школи та двох приватних дитячих садків громаді за завищеною ціною. Хоче наварити по 20 млн (!) грн. на кожній будівлі. Щоб ви розуміли, з дитсадками та школами в с. Софіївська Борщагівка, де переважно будується Мартинов, велика проблема. Через те, що сільська рад недалекоглядно продала або передала більшість земель приватним забудовникам, питання зведення шкіл та дитсадочків лягло на плечі саме цих забудовників. І забудовники не поспішають втілювати в життя інфраструктурні проекти, які вони зобов’язалися реалізувати. Мартинов є чи не найбільш потужним з борщагівських забудовників. На нього громадою було покладено зобов’язання: забезпечити відповідний розвиток інфраструктури. Але, поназводивши висоток і почавши активно продавати в них квартири, про інфраструктурні проекти цей пан якось «забув».

В с. Софіївська Борщагівка – лише два державні садочки (один на території ЖК, інший – в центрі села). В, так би мовити, історичній частині села школу чи садок вже не звести – місця нема, все передано забудовникам, які свої зобов’язання, дані органу місцевого самоврядування, не поспішають виконувати. В школу, до речі, теж потрапити проблема: наразі діти вчаться в три зміни, місць не вистачає. А середня освіта у нас за законом ОБОВЯЗКОВА. Але через прорахунки місцевої влади та вседозволеність таких осіб, як Мартинов, для більшості мешканців Софіївської Борщагівки може стати привілеєм, який далеко не кожному по кишені.

Постає питання: а кому скаржитися? Подавати в суд? Ну, поки суд прийме рішення, нашим дітям час буде вже не в школу, а в університет вступати. Прикро, що такі нахаби як Мартинов прикриваються, коли їм це вигідно, прикриватися своєю вірою. Або ім’ям Олександра Турчинова, який так само є прихожанином церкви, до якої входить Мартинов. Хоча, прикриваючись ім’ям Турчинова, він паплюжить цього поважного політичного діяча.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.