Резонанс
13 жовтня 2021
Рибна мафія не спить
Виявляється, мафія буває не лише неаполітанська, чиказька, донецька. І не тільки "бурштинова" чи "контрабандна". В Україні завелася ще й рибна мафія.
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Рибна мафія оголосила війну незговірливому посадовцю — начальнику Управління Держрибагентства України Володимиру Мухіну.

Про це стало відомо журналістам vyboranema.in.ua під час засідання Громадської ради при Держрибагентстві України.
Браконьєри, рибні контрабандисти та інші пов’язані з рибною галуззю ділки, намагалися прибрати правоохоронця Мухіна з посади.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3064312853896428&id=100009532301081
Для цього використали Громадську раду при Держрибагентстві України, а самого Мухіна навіть не було запрошено на засідання цього громадського органу.
Втім, достатня присутність журналістів (захід висвітлювали, фотографували та знімали 4 фото та відеокамери) зірвала плани зловмисників.

Як то кажуть, зло боїться Світла. 
По закінченні засідання Громадської ради, Володимир Мухін прокоментував ситуацію нашим ЗМІ та інтернет-ресурсам.

Отже начальника управління Держрибагентства Володимира Мухіна оголосили мало не «ворогом номер один». Його зроблено таким собі анти-героєм на кількох сторінках у Фейсбук.

Зокрема, на одній із ФБ-сторінок Приватного підприємства «НВСП Bester». Керівник цього ПП Юрій Яременко в інтерв’ю інтернет-ресурсу, який контролює прес-дама Януковича Ганька Герман, присвятив левову дозу негативу саме непоступливому начуправління — Мухіну Володимиру.

Втім, син Юрія Яременка — Антон, який є також співвласником «Bester», перевершив свого тата в науці зловтіхи і перетворив свою сторінку у Фейсбук в місце, де зводяться порахунки із незговірливим посадовцем.

На ФБ-сторінці молодшого Яременка на посадовця зводяться звичайнісінькі образи, у паплюжній формі безпідставно дається ганебна оцінка його психічному здоров’ю. Наче молодший Яременко — не підприємець рибної галузі, а якесь «світило психіатрії».

Про начуправління Держрибагентства знімаються відеоролики, які Яременко Антон викладає у себе на Фейсбук.

При цьому, самого Володимира Мухіна Яременко заблокував, тож Мухін не може особисто бачити паплюжні матеріали проти себе.

Чим же так насолив хазяям «Bester» посадовець Держрибагенції Мухін?

Як пише Всеукраїнський журнал «Корупціонер в Україні»

«виробник елітної продукції ПП «НВСП «Бестер» протягом 2012-2021 років використовує водні ресурси держави для цілей здійснення рибного господарства, не маючи для цього жодних правових підстав

https://korupcioner.in.ua/ua/news/prokuratura-na-kiivshini-virobniki-elitnoi-chornoi-ikri-9-rokiv-porushuyut-zakon/?fbclid=IwAR14QHl5WZaP66VxSrS1d2RiKNyhsoG_PaBNHZfkO03oiBcPu61iy6TYYx0

Довідавшись про такі порушення з боку ПП «НВСП Bester» , у рамках виконання своїх посадових обов’язків Мухін повідомив органи прокуратури Київської області, які, в свою чергу, звернулися до Госпсуду Київської області з відповідним позовом.

Після того, як згідно з цією Ухвалою Госпсуду Київської області було відкрите відповідне провадження за номером 911/1937/21

Яременки спробували усунути начальника управління Мухіна Володимира із займаної посади, використовуючи Громадську раду при Держрибагентстві.

Та операцію рибних ділків зірвали обізнані із ситуацією журналісти й громадські активісти, знімаючи засідання Громради і викриваючи заряджених спікерів після завершення заходу у дискусії на Фейсбук

https://www.facebook.com/100002154909501/posts/4509675202447599/?d=n

Тож насьогодні цій, за влучним висловом одного з активістів, «шоблі»

залишається «проковтнути» поразку щодо усуненням Мухіна 7 жовтня 2021 року.

Навряд чи вони заспокояться, адже Фейсбуки їхніх натхненників-Яременків палають і горять, наповнені вигадками за межею пристойності про неіснуючі психічні діагнози неподатливого начальника Управління Держрибагентства Мухіна Володимира.

А може просто варто все привести до норм чинного законодавства, припинити паплюжні війни і зайнятися безпосередньо бізнесом?

Джерело: http://vyboranema.in.ua/dosie/ribna-mafija-ne-spit/?fbclid=IwAR1fZBTSAG7aRvMjTOgmxvB2OlhdRsT42apcbXQt2bzFjmgZaOmGpk83spw 

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.