Резонанс
19 листопада 2021
З крану – лайно, але Мартинову – все одно
Про "зручності" "житлових комплексів від Мартинова".
author
Сергій Пархоменко

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова

news-image

Відсутність нормальної культури поведінки від представників відділів продажу в ЖК Мартинова, різні махінації під час укладання угод з нерухомістю, відсутність нормальної інфраструктури, неякісне обслуговування ЖЕКів у ЖК та, головне, неналежне надання комунальних послуг – ось відгуки мешканців, які мали «щастя» купити у Мартинова житло.

Почнемо з того, що, як пишуть жителі ЖК від Мартинова, вам доведеться неофіційно викласти більше, ніж буде вказано у відповідних документах при оформленні угоди куплі-продажу.

Нарікають люди й на ціни та якість обслуговування з боку керуючих компаній (ЖЕКів), підконтрольних Мартинову. Як мені вдалося дізнатися під час приватно спілкування з деякими «щасливцями» з мартиновських ЖК, комуналка настільки зросла, що люди самі не живуть у придбаних квартирах, а здають їх в оренду (зокрема, в ЖК «Софія»). Ймовірно, вартість комунальних послуг є завищеною через підключення до комунікацій міста Києва. При цьому, якість явно не відповідає ціні, є перебої з електрикою (а Мартинов взагалі платить постачальнику в повному обсязі, чи кладе частину грошей з комуналки собі «на кишеню»?), каналізаційна система в буквальному сенсі не справляється.

Про наявність доступних дитячих садків, державних шкіл, поліклінік, іншої інфраструктури я взагалі промовчу.

Варто додати, що мешканці ЖК відзначають розширення «релігійної інфраструктури» на територіях, що перебуває у власності чи в оренді в Мартинова. До релігійних організацій, які підтримує Мартинов, люди переважно ставляться з недовірою, називають їх «сектами». Хоча це, насправді, ніякі не секти, а організації протестантської церкви християн-пятидесятників. До речі, прихожанином такої церкви є і Секретар РНБОУ в 2014-2019 рр. Олександр Турчинов. Дуже шкода, що через непорядного забудовника Мартинова страждають і прості громадяни, й церква.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.