Україна
17 червня 2020
Проценко показав ухвалу суду та публічно вибачився
Треба мати силу визнавати свої помилки
author
Іван Проценко

Головний редактор

news-image

#InfoMaidan
Коли тільки почався карантин, я робив пост, де розповідав про кримінальне провадження СБУ щодо мого проросійського минулого. Справа тягнулася більше трьох років, поїздки на допити та все таке інше.

На думку спадає, що за цей час з'являлись на моєму шляху деякі люди, які пропонували робити дещо, не зовсім на користь України. І мене це відверто бісило. Не розумів навіщо мені такі пропозиції, якщо достатньо просто подивитись мої соц мережі та ютуб і буде зрозуміло про позицію.

І ось аж зараз десь починаю розуміти, що може то були такі собі перевірки чи дійсно я змінився, чи щиро це. А може й ні. Цього ніхто ніколи, мабуть, не дізнається.

До чого це я. Казав, що є ухвала суду по моїй справі. З'їздити я поки що так і не зміг в Одесу, щоб забрати її, бо поки здоров'я не дозволяє довгих поїздок. Дякую адвокату за те, що взяла ухвалу в суді та переслала мені в Київ. На фото її початок та завершальна частина.

Знаю, що накоїв я чимало поганого, визнаю, що був неправий та щиро перепрошую. Намагаюся робити правильні речі. Дякую, що маю місце в суспільстві. Я б хотів, щоб таких як я, щиро розчарованих в руском мірє, публічно визнавших свою неправоту та вибачившихся перед суспільством, було якомога більше.

Якщо у вас є знайомі, які вагаються, але мають цілком природні банальні сумніви що вони не матимуть місце в суспільстві, то ставте їм мене в приклад. Якщо людина нікого не вбивала, але деякий час під впливом російської пропаганди вірила та робила певні речі не зовсім на користь України, але одумалася та щиро хоче бути на проукраїнських позиціях, то такій людині має бути місце в суспільстві. Але це має бути щиро і такі люди мають ретельно перевірятись.

Як і казав раніше, також спробую написати в центр Миротворець, щоб прибрали мій профіль, або змінили, або зробили розділ реабілітовані. В СБУ мені сказали, що не мають впливу на Миротворець (співпрацюють, але такі питання не вирішують), тож я маю сам їм написати. Буду сподіватись на розуміння. Було чимало людей, з якими спілкувався і просто хтось їм надсилав мій профіль на Миротворці і люди відвертались.

Але все змінилось. Минуле не зміниш і не викреслиш. Але з нього треба робити висновки і будувати теперішнє та майбутнє, враховуючи помилки. І краще визнати неправоту та почати правильне життя вже сьогодні, ніж розуміти, що неправий, але задерти носа та не визнавати це через гордість. Життя складне, треба йти далі.
#ДумайтеСамостійно

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.