Політика
18 листопада 2020
Антиподатковий майдан. Ми хочемо працювати непрозоро
І для багатьох людей це чомусь нормально
author
Іван Проценко

Головний редактор

news-image

#InfoMaidan

Протести підприємців стають дедалі масштабнішими та починають радикалізуватися. ФОПи виходять періодично під Раду, КабМін та ОПУ.

Сьогодні вони зробили дуже гучну заявку на те, щоб їхні вимоги були виконані. Центр міста був частково перекритий і навіть була спроба прориву до будівлі Верховної Ради.

Що вони хочуть? Чого їм треба?

А все не так вже й складно. Коли запитуєш їх чого вони тут, то від них є відповідь, що вони хочуть працювати і годувати свої сім'ї, а їм не дають цього робити. У них забирають їхнє право займатись підприємницькою діяльністю, яке гарантовано їм Конституцією України.

Якщо відкинути фрази, які нічого з себе не представляють, то вони хочуть працювати без касових апаратів, щоб приховувати прибутки та не сплачувати податки. Так, все аж ось так просто.

Можна підтримувати їхню боротьбу за своє майбутнє, проти цих випадкових пасажирів на кораблі під назвою Верховна Рада, проти свавілля корупціонерів, які самі не сплачують податки ані з бізнеса, ані зі своїх хабарів, а їх хочуть змусити це робити, але боротьбу за приховування своїх прибутків та несплату податків підтримувати не можна аж ніяк. Бо якщо хтось може ось так протестувати за те, щоб не сплачувати податки, то чому тоді не протестують бюджетники проти того, щоб з їхньої зарплатні відраховували податки, власники супермаркетів теж нехай виходять проти сплати податків і взагалі будемо жити без податків.

Так, всі в курсі, що бюджет розпілюють та гроші крадуть, але податки є основою держави, бо саме з них складаються виплати з утримання армії, поліції, вчителів, лікарів, функціонування дитячих садків та шкіл. І це тільки найпростіші приклади.

Багато людей підтримують протест заради протесту. Вони просто проти цієї брехливої влади крадіїв і тому підтримають будь-що, будь-який протест. Звісно, що влада дістала і те, що вони роблять терпіти не можна. Але є речі, які треба хоч трохи розуміти і не нестись вперед з закритими очима.

#ДумайтеСамостійно

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.