Суспільство
3 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Кожне дерево в українських лісах поставлять на облік  

Сьогодні народні депутати внесли зміни до лісового кодексу, відповідно до якого по всій Україні пройде повна інвентаризація лісів і лісничих угідь. Відповідний законопроєкт №2379 підтримали 322 депутати. Як зазначила заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ірина Ставчук, в останній раз інвентаризація українського лісу проводилася в 2011 році, тому зараз немає повної інформації про стан лісового фонду країни.

На другий день роботи камер на дорогах порушення зменшилися на 40%

На другий день роботи відеофіксації порушень правил дорожнього руху порушників стало менше на 40%. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Київ остаточно переходить на е-квиток у транспорті: названо дату

Громадський транспорт Києва остаточно переходить на електронний квиток з 1 липня 2020 року. З цього числа оплатити поїздку можна буде проїзною картою, картою метро (в метрополітені), банківською картою або разовим квитком з QR-кодом.

«Укрпошта» відновила роботу відділень за звичайним графіком

Всі відділення" Укрпошти" відновили свою роботу за звичайним докарантинним графіком. До 3 червня залишаються безкоштовними послуги переадресації та зберігання поштових відправлень. Будуть діяти ті ж правила обслуговування і дотримання посилених санітарних норм: клієнти та працівники повинні мати засоби особистого захисту, користуватися антисептиком і зберігати дистанцію.

Україна і Польща спростять процедуру перетину кордону

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар і посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький домовилися укласти нову угоду щодо сезонних трудових мігрантів. Василь Боднар і Бартош Ціхоцький провели зустріч, на якій домовилися про спрощення процедур отримання робочих віз та перетину спільного кордону громадянами двох країн.

Міжбанківський день: гривня зміцнилась, НБУ закупився

1 червня на валютному ринку долар з ранкових 26,82/26,85 до кінця дня подешевшав до 26,78/26,80 гривень. НБУ викупив понад 20 мільйонів доларів. Загальна активність на торгах була невисокою, через перші дні місяця, коли компанії ще підбивають підсумки минулого звітного періоду і не поспішають з новими угодами.

На космодром повернулася ракета Falcon 9, яка відправила астронавтів на МКС

Плавуча платформа, на яку в океані приземлилася перша ступінь ракети-носія Falcon 9, успішно повернулася на мис Канаверал (Флорида, США), де розташований Космічний центр імені Кеннеді.
Про це у Twitter повідомила компанія SpaceX. Допис супроводжується фотографіями, де зафіксовано момент приземлення ракети на плавучу платформу, а також процес її транспортування.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Також повідомляли, що у Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомив народний депутат зі «Слуги народу» Ігор Василів.

Нагадаємо, СБУ спіймала на гарячому осіб, які продавали посади топ-чиновників.

Читайте також:Гарні новини