Події
3 червня 2020
У Львові – рекордна кількість випадків COVID-19
Якщо люди не можуть дотримуватись правил, то прогнозовано, що кількість хворих збільшиться.
news-image

У Львові за добу 2 червня встановлено рекордну кількість випадків коронавірусу – 96, зокрема, через спалах у футбольному клубі "Карпати".

Про це міський голова Львова Андрій Садовий написав у Twitter.

За останню добу лабораторії зробили 500 ПЛР-аналізів. Маємо 96 позитивних результатів. Пояснення такої кількості просте: більше тестів – більше хворих. Кількісно це рекорд для Львівської області. Але це також і найбільша кількість зроблених досліджень. У співвідношенні хворих 19%, тобто не більше визначеної норми. Також додався до сьогоднішнього результату спалах захворювання у ФК "Карпати". Ну і загалом, друзі, гляньте на вулиці міста. Там більше нема карантину. Якщо люди не можуть дотримуватись правил, то прогнозовано, що кількість хворих збільшиться. Сьогодні наше головне завдання не допустити колапсу у медичній системі Львова. Бережіть себе та рідних!", - пише Садовий.

Нагадаємо, ще рано ходити без масок і зустрічатися компаніями, - лікар, у якої вдруге діагностували Covid-19.

До речі, в ЄС фіксують сплеск шахрайств із продажу захисних засобів від коронавірусу. Агентство ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF) зафіксувало сплеск шахрайських дій в інтернет-магазинах з продажу захисних медичних засобів під час пандемії коронавірусу.

Як стало відомо, коронавірус вперше виявили у МОЗ. Тестування проходять всі, хто контактував із зараженим.

Зазначимо, в Україні зафіксовано 24340 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Читайте також:У Києві закрили на карантин жіночий монастир, де захворіло більше 20 монахинь