Україна
4 червня 2020
Дайджест головних новин за 4 червня
Читайте про найголовніші події дня, 4 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 4 червня.

Приріст хворих на COVID-19  в Україні зріс 

За даними ЦГЗ, на 4 червня (станом на 9:00) в Україні 25411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 747 летальних, 11042 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 588 нових випадків. Загалом проведено 392 316 тестувань методом ПЛР.

Парламент звільнив віцепрем’єра Пристайка

Верховна Рада України звільнила з посади віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадима Пристайка. Таке рішення на засіданні 4 червня підтримали 296 народних депутатів.

Ткаченко призначили главою МінКульту 

Міністром культури та інформаційної політики України став Олександр Ткаченко. Відповідне рішенння було прийнято на засіданні парламенту 4 червня. За призначення Ткаченка на посаду проголосували 263 народних депутати.

Нагадаємо, раніше Олександр Ткаченко виконував обов'язки голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Віцепрем’єром з питань євроінтеграції стала Ольга Стефанішина 

Верховна Рада призначила віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину. Рішення підтримали 255 народних депутатів. Стефанішина працювала генеральним директором Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

МВФ повинен схвалити транш для України 9 червня 

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду із затвердження нової програми фінансування stand-by для України заплановано на 9 червня. На засіданні також буде дана оцінка попередній програмі EFF, відкритій в 2015 році.

Україна розраховує, що МВФ схвалить нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш.

Не тільки миші зерно з'їли: в МВС викрили нову схему в Держрезерві 

Перевірки запасів, влаштовані на складах Держрезерву України, виявили не лише нестачу зерна на 800 млн гривень, а й масштабні схеми розкрадання пального.

Подібна ситуація була із зерном: документи свідчать, що воно є, а склади порожні.

Водіям-порушникам хочуть посилити покарання: відбирати права і в автошколу 

Міністерство внутрішніх справ ініціює законопроект, за яким громадяни, які постійно перевищують швидкість, втрачатимуть права і змушені будуть перескладати іспити в автошколі.  

Якщо штрафів назбирається більше ніж 10 чи 15, то така особа повинна лишитися без прав, і вона буде змушена перескладати іспит на їх отримання", - заявив Антон Геращенко

Водночас Геращенко пояснив, що є декілька можливостей сплачувати штрафи за перевищення швидкості в автоматичному режимі.

Депутати підтримали президентський законопроєкт про «злодіїв у законі» 

Народні депутати у другому читанні підтримали законопроєкт№2513 президента Володимира Зеленського про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою.

Ініціатива Зеленського пропонує внести зміни до Кримінального кодексу, зокрема до термінів «організована група» та «злочинна організація» додається поняття «злочинна спільнота» та визначається відповідальність за злочини, вчинені нею.

Нагадаємо, Олег Сенцов сьогодні презентує новий роман. Апокаліптичний роман «Другу також варто придбати» Олег Сенцов написав у російській тюрмі.

Як ми писали, Укрзалізниця вже повернула майже 130 млн грн за квитки на скасовані через запровадження карантину поїзди. Укрзалізниця повертає пасажирам 100% вартості проїзних документів на всі поїзди, що були скасовані у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень.

Також стало відомо, що з 5 червня в Україні кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині. Відвідувачі мають дотримуватися правил, аби унеможливити поширення вірусу.

Читайте також:В Україні хочуть відмовитися від паперової трудової книжки: що вирішив Кабмін