Світ
4 червня 2020
У світі падають ціни на продовольство: які продукти подешевшали найбільше
Глобальні ціни на продовольчі товари падають четвертий місяць поспіль, оскільки поставки є значними, але попит слабшає через економічні скорочення, викликані пандемією COVID-19.
news-image

Світові ціни на продовольство продовжують знижуватися в травні, досягши 17-місячного мінімуму. Про це йдеться в релізі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише УНІАН.

Глобальні ціни на продовольчі товари падають четвертий місяць поспіль, оскільки поставки є значними, але попит слабшає через економічні скорочення, викликані пандемією COVID-19", - сказано в релізі.

Зокрема, в травні ціни на продовольство у світі знизилися на 1,9% порівняно з квітнем, досягнувши рівня грудня 2018 року. Світові ціни на молочну продукцію в травні знизилися на 7,3% порівняно з попереднім місяцем і майже на 20% - порівняно з травнем 2019 року.

Як зазначають у ФАО, це пов'язано з нижчим попитом на імпорт, а також сезонними факторами. Водночас ціни на цукор піднялися на 7,4% порівняно з квітнем через подорожчання нафти і скорочення врожаю в Індії і Таїланді, які є відповідно найбільшим світовим виробником цукру і другим за величиною експортером.

Ціни на м'ясо в травні були на 0,8% нижчими порівняно з квітнем і на 3,6% нижчими порівняно з травнем 2019 року. Зернові подешевшали на 1%, а рослинні олії - на 2,8%, до 10-місячного мінімуму.

Експерти ФАО прогнозують, що світове виробництво зернових культур у новому сезоні виросте на 2,6% і досягне нового рекордного рівня - 2,78 млрд тонн. 

Нагадаємо, Криклій розповів, чи здорожчають залізничні квитки.У пасажирських поїздах на час карантину будуть запроваджені нові умови перебування та посилені заходи безпеки для уникнення захворювання коронавірусом.

До речі, у Нафтогазі прогнозують рекордну ціну на газ влітку. У Нафтогазі розповіли, як змінилася ціна на газ в Україні та чи є вірогідність зниження тарифів.

Як ми писали, ціна автогазу на заправках наближається до 10 грн за літр. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку «Консалтингової групи А-95».