Суспільство
4 червня 2020
Найжорстокіші вчені в історії
Нижче представлені 8 найбільш диявольських наукових умів в історії.
news-image

Протягом всієї історії вчені розвивали медицину, алхімію, хімію, фізику і багато інших наук. Більшість їх відкриттів були надзвичайно корисними подарунками людству, підготувавши грунт для ще більшого прогресу в цих областях. Проте, у монети є і інша сторона, набагато більш зловісна і егоїстична, це уми тих вчених, які хочуть заподіяти людям більше шкоди, ніж користі, пише cikavo-znaty.

Хоча найчастіше, такі вчені вважають, що вироблене ними зло, в кінцевому підсумку, корисно, але саме цей факт і робить їх божевільними.

Нижче представлені 8 найбільш диявольських наукових умів в історії.

Парацельс (Paracelsus)

1493 – 1541

Внесок Парацельса в токсикологію був значним, причому ґрунтувався він в основному на астрології; вчений також широко відомий, так як надав суспільству великий спектр корисних ідей та інновацій. Однак на тлі всього добра, що він зробив, він також був упевнений в тому, що зможе створити гомункулів, або маленьких людей, зростом не більше півметра, які виконували б дії, дуже схожі на големів. Він всерйоз займався цим питанням, навіть використовував людське волосся і сперму в своїх експериментах.

Альфред Нобель (Alfred Nobel)

1833 – 1897

Вперше почав використовувати нітрогліцерин в свій винахід динаміту, Нобель подарував світові перше серійне використання смертельних вибухових речовин. Спочатку його винахід вбив його власного брата Еміля і ще декількох робочих під час аварії на заводі. Потім число загиблих обчислювалося вже сотнями тисяч. Зрештою, він став настільки багатий, що став фінансувати щорічний захід "нобелівська премія", щоб відволікти увагу людей від свого винаходу. Нобель зробив це після того, як прочитав помилково надрукований в газеті свій власний некролог, в якому його назвали "торговцем смертю".

Трохим Лисенко

1898 – 1976

У той час, як його експерименти не привели до масової загибелі людей, Лисенко опинився в цьому списку, оскільки його нечесність в науковій галузі призвела до того, що, в кінцевому рахунку, Радянський Союз на багато десятиліть відстав в своїх наукових дослідженнях. Лисенко був директором інституту генетики, сам же спеціалізувався в області сільськогосподарських досліджень. Звичкою Лисенко було повідомляти тільки про успіхи. Його результати грунтувалися на дуже нечисленних зразках, неточних записах, а також на повній відсутності контрольної групи. Немає ніяких сумнівів у тому, що так, як зловживав ім'ям науки Лисенко, не робив практично ніхто. Ось його цитата: "Для того, щоб отримати певний результат, ви повинні хотіти отримати саме цей результат. Якщо ви хочете отримати конкретний результат, ви його отримаєте. Мені потрібні тільки ті люди, які будуть отримувати ті результати, які мені потрібні".

Джек Кеворкян (Jack Kevorkian)

1928 – 2011

Кеворкян відомий тим, що публічно виступав з заявами про те, щоб дозволити і легалізувати евтаназію. За його словами, сам він допоміг не менше 130 людям піти з життя саме з її допомогою. Ув'язнений у в'язницю в 1999 році, він відсидів там 8 років зі свого строку за вбивство другого ступеня (в 1998 році його визнали винним в отруєнні Томаса Юкка (Thomas Youk)). Суддя, який визнав його провину сказав тоді: "Ви були пов'язані з іншим суддею, коли скоїли цей злочин, у вас не було ліцензії на право займатися медичною практикою, і ви не були ліцензовані протягом восьми років. Але у вас з'явилася сміливість прийти на національне телебачення і показати світу те, що ви зробили. Вважайте, що вас вже зупинили. Незалежно від ваших поглядів на евтаназію, ви давали клятву рятувати життя, а не забирати його".

Члени дослідження Таскігі

Протягом 40 років між 1932 і 1972 роками, організація з охорони здоров'я у США проводила експеримент за участю 399 чорних чоловіків (в основному бідних і малоосвічених) на пізніх стадіях сифілісу. Суть полягала в зборі даних про перебіг захворювання, коли воно не лікується. Дослідники розуміли з самого початку, що більшу частину інформації вони отримають після розтину, тому великі зусилля були витрачені на те, щоб упевнитися, що випробовувані ніде в іншому місці не отримують медичну допомогу. Програма раптово зупинилася в 1972 році, коли інформація про неї стала надбанням громадськості. Було б легко списати це дослідження на расизм, але це не так, тому як багато вчених, які взяли в ньому участь, були чорношкірими.

Зигмунд Рашер (Sigmund Rascher)

1909 – 1945

Рашер був вченим під час функціонування нацистських концентраційних таборів в період Другої Світової війни. Рашер проводив сумнозвісні експерименти в концтаборі Дахау по гіпотермії, в яких триста чоловік проти їх волі містилися в високогірних умовах, були заражені малярією і на них проводилися медичні дослідження. У Дахау Рашер також розробив стандартні капсули з ціанідом, які легко можна було прокусити, навмисно або випадково.

Йозеф Менгеле (Joseph Mengele)

1911 – 1979

Менгеле здобув популярність, будучи одним з головних лікарів СС, який керував прибувалими складами з ув'язненими, вибираючи, хто буде убитий, хто стане робочим, а хто буде брати участь в його жахливих експериментах. Серед в'язнів таборів Менгеле був відомий як Ангел Смерті. Кілька разів він власноруч просто вбивав людей, щоб мати можливість пізніше їх проаналізувати.

Широ Ишии (Shirō Ishii)

1892 – 1959

Ишии був мікробіологом і генералом – лейтенантом відділу 731, біологічної одиниці в японській імператорській армії під час другої японо-китайської війни. Він вивчав медицину в Імператорському Університеті Кіото. У 1932 році він почав попередні експерименти біологічної зброї в рамках секретного проекту японської армії. У 1936 році було сформовано підрозділ 731. Ишии побудував величезний комплекс, більше 150 будівель на території шести квадратних кілометрів за межами міста Харбін, Китай.

Деякі з численних звірств Ишии: розріз людей заживо, в тому числі і вагітних жінок, ампутація кінцівок людей і "приєднання" їх до інших частин тіла, заморожування деяких частин тіла на живу людину, а також подальше вивчення гангрени. Люди використовувалися в якості живих мішеней для випробування гранат і вогнеметів. Люди заражалися різними хворобами під виглядом щеплень, більш того, для вивчення венеричних захворювань чоловіки і жінки навмисне заражалися сифілісом і гонореєю через згвалтування.

Отримав імунітет від американських окупаційних властей в кінці війни, тому Ишии не провів жодного дня в тюрмі за свої злочини і помер у віці 67 років від раку горла.

Також радимо почитати: таємниця довжиною в 70 років: квартира, яку не відчиняли з 1939 року.

Раніше писали, що 8 березня 2014 року, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines вилетів з Куала-Лумпура в Пекін - і пропав над Індійським океаном.

Читайте також:Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською