Київ
4 червня 2020
Між Ірпінем та Києвом збудують велосмугу
Велосмуга сполучить ірпінський масив Романівка та набережну ріки Ірпінь.
news-image

Велосмуга, що сполучить Ірпінь з Києвом, має з’явитися вздовж «Новоірпінської траси» автомобільної дороги Р-30. Про це повідомляє телеграм-канал «Ирпень Типичный». Замовником робіт є Служба автомобільних доріг у Київській області, будуватиме ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — дочірнє підприємство турецької компанії «Onur Taahhüt». Згідно з договором, завершити будівництво мають до кінця червня.

Тендер на закупівлі провели у квітні, вартість майбутньої велосмуги оцінили у майже 12 мільйонів гривень.

Велосмуга сполучить ірпінський масив Романівка та набережну ріки Ірпінь, де в листопаді минулого року відкрили оновлену частину набережної, побудували 2,5 км пішохідної зони та окрему смугу для велосипедів. У Києві велодоріжка починатиметься в районі Новобіличів, від вул. Генерала Наумова.

Надалі будівництво велосмуги планують продовжити від ірпінської набережної до Житомирської та Варшавської трас. Так, тут планують створити «найбільший потік велотуристів».

Нагадаємо, Верховна Рада на своєму засіданні 3 червня ухвалила за основу законопроєкт номер 2697. Він передбачає штраф для пішоходів за порушення правил дорожнього руху. За цей законопроєкт проголосували 277 нардепів.

До речі, Uber утилізувала тисячі електричних велосипедів. Дії Über по знищенню електричних велосипедів викликали протест серед прихильників велоспорту.

Як стало відомо, президентка Естонії Керсті Кальюлайд подарувала українському президенту Володимиру Зеленському електровелосипед.