Суспільство
5 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Між Ірпінем та Києвом збудують велосмугу

Велосмуга, що сполучить Ірпінь з Києвом, має з’явитися вздовж «Новоірпінської траси» автомобільної дороги Р-30. Замовником робіт є Служба автомобільних доріг у Київській області, будуватиме ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — дочірнє підприємство турецької компанії «Onur Taahhüt». Згідно з договором, завершити будівництво мають до кінця червня.

Канада надішле в Україну місію, яка оцінить можливість введення безвізу

У Міністерстві закордонних справ України очікують, що найближчим часом Канада відправить місію, яка оцінити можливість укладення угоди про спрощення візового режиму для українців. Наголошується, що готовність канадської сторони направити місію підтвердила посол Лариса Галадза під час зустрічі із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Серіал «Чорнобиль» став лідером серед номінантів телевізійної премії BAFTA

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв оголосила номінантів щорічної телевізійної премії BAFTA. Перелік опубліковано на на сайті кінопремії. Лідером за кількістю номінацій став серіал телеканалу НВО "Чорнобиль" - він значиться у 14 категоріях. Серед них - найкраща чоловіча роль (Джаред Харріс), найкраща чоловіча роль другого плану (Стеллан Скарсгард), найкращий міні-серіал, найкращий дизайн костюмів, найкращий оригінальний саундтрек та ін.

Депутати підтримали президентський законопроєкт про «злодіїв у законі»

Народні депутати у другому читанні підтримали законопроєкт №2513 президента Володимира Зеленського про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою. Цей проєкт закону 4 червня підтримали 236 народних обранців. Ініціатива Зеленського пропонує внести зміни до Кримінального кодексу, зокрема до термінів «організована група» та «злочинна організація» додається поняття «злочинна спільнота» та визначається відповідальність за злочини, вчинені нею. «Злодієм у законі» пропонують вважати тих, хто «завдяки авторитету, іншим особистим якостям чи можливостям, здійснює злочинний вплив і координує злочинну діяльність інших осіб, які здійснюють злочинний вплив».

Побачити море, щоб видужати: в Іспанії хворих на Covid-19 возять на пляж

В Іспанії пацієнтів з коронавірусною інфекцією возять на пляж. Побачення з морем - це частина їхнього лікування від Covid-19. Лікарів з госпіталю del Mar у Барселоні сфотографували під час їхніх прогулянок з пацієнтами. Вони котили ліжка набережною. Такі виходи до моря можуть полегшити перебування пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.т Всього в Іспанії на Covid-19 захворіли понад 230 тисяч людей. Померли - 27 тисяч. Країна починає поступово виходити з карантину.

Українець отримав пропозицію про бій від найкращого боксера світу

Мексиканський боксер Сауль Альварес розпочав переговори з українцем Сергієм Дерев'янченком про організацію бою. Команди Альвареса та Дерев'янченка розпочали переговори щодо організації бою 14 вересня. Мексиканець запропонував провести поєдинок у другій середній вазі (до 76,2 кг), в той час, як українець виступає у середньому дивізіоні (до 72,6 кг) та буде змушений піднятися на одну категорію вгору. Видання зазначає, що Дерев'янченко мешкає у Нью-Йорку, що дозволить уникнути проблем, у разі, якщо не будуть заняті обмеження на авіасполучення.

Олег Сенцов презентував новий роман

Український кінорежисер, письменник Олег Сенцов презентував свій роман "Другу також варто придбати" на фейсбук-сторінці UA:Культура. Апокаліптичний роман «Другу також варто придбати» Олег Сенцов написав у російській тюрмі. Він розповідає про вторгнення на Землю прибульців, котрі намагаються захистити людей від самих себе, диктуючи власні правила. Видавництво Старого Лева підготувало відеопрезентацію нової книжки кінорежисера.

Радимо прочитати про ідеї, які можуть не дати вам сьогодні заснути — Ніл Деграсс Тайсон Вперше українською

До речі, скільки днів будуть відпочивати українці? У 2020 році в Україні третина червня припадає на вихідні дні, а ще буде два затяжних вікенди завдяки святам.

Також повідомляли, що SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink.

Читайте також:«Укравтодор» відкрив першу дорогу програми «Велике будівництво»