Україна
5 червня 2020
Дайджест головних новин за 5 червня
Читайте про найголовніші події дня, 5 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 червня.

Мітинг за відставку Авакова

Активісти зібралися під стінами ВРУ та вимагали відставки Арсена Авакова. Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію. 5 червня Аваков звітував перед Верховною Радою під час години запитань до уряду. Триває збір підписів за його відставку серед народних депутатів. Останні події показують, що непокаране зло не лише зростає, але й вбиває, стаючи все більш небезпечним. Адже події в Кагарлику та Броварах - лише вершина айсберга.

Ексклюзивне інтерв'ю з Ярославом Юрчишиним

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Ярославом Юрчишиним, народним депутатом та заступником Голови партії «Голос».

Чоловік підпалив себе на акції проти Авакова під Радою

На акції за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яка проходить зараз під Верховною Радою, чоловік намагався вчинити самоспалення. Поліції вдалося швидко загасити загоряння. Про це повідомила журналістка інфопростору «Є!» з місця події. Відомо, що це житель Нової Каховки Юрій Ляшенко. Сім’я Ляшенків прийшла на мітинг проти Авакова через рейдерське захоплення. За словами Ляшенка, у них відібрали майно, і зараз там шиють «рюкзаки Авакова».

Мільярди гривень і тисяча машин: що показали депутати і міністри в деклараціях

Відкриті декларації чиновників та депутатів ще за минулої влади стали невичерпним джерелом для журналістських розслідувань. Ці цифри "підкосили" і електоральні позиції окремих політиків, які взяли на озброєння "пропаганду бідності". Е-декларації, мабуть, стали одним з елементів, які в результаті призвели до глобальних змін політичного ландшафту і запитом на "нові особи".  Кампанія з електронного декларування у цьому році через карантин тривала на два місяці довше, ніж зазвичай. До 1 червня політики та державні службовці були зобов'язані показати всі свої активи, витрати і нерухомість. Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) заявило про рекорд – в цьому році було подано близько 900 тисяч декларацій.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Мінцифри презентувало освітній серіал про персональні дані

Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал «Персональні дані». У серіалі взяв учать Дмитро Корчинський, експерт з питань інформаційної приватності, актор Олександр Вертинський, а також блогерка Марія Кондратенко (Маша Краш). Серіал уже доступний для безкоштовного перегляду на платформі Дія. Цифрова освіта. Він створений при підтримці Програми розвитку ООН в Україні, уповноваженого Верховної Ради з прав людини та ГО «PrivacyHub»

Ексклюзивне інтерв'ю з Кірою Рудик

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Кірою Рудик, народною депутаткою, головою партії "Голос", щодо збору фракцією підписів за відставку Арсена Авакова. Кіра Рудик стверджує, що цей уряд є недієздатним, але його конкретні представники, Аваков і Степанов, повинні піти вже.

До речіскільки днів будуть відпочивати українці? У 2020 році в Україні третина червня припадає на вихідні дні, а ще буде два затяжних вікенди завдяки святам.

Також повідомляли, що SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink.

Раніше писали про 10 ознак токсичних батьків, котрі псують життя своїм дітям і навіть про це не здогадуються

Також рекомендуємо прочитати ексклюзивне інтерв'ю з Олесею Яхно, яка стверджує, що відставка Арсена Авакова залежить, все-таки, в першу чергу від позиції влади й безпосередньо від Володимира Зеленського.

Читайте також:Названий найбагатший міністр Кабміну