Політика
6 червня 2020
Україна готує звернення до Міжнародного кримінального суду через переслідування журналістів у Криму
У зверненні будуть показані факти переслідування журналістів на території окупованого Криму
news-image
Прокуратура автономної республіки Крим разом з Українською Гельсінською спілкою з прав людини готує ще одне повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду через переслідування журналістів в окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба прокуратури півострова, пише «Є!».

Там кажуть, що у зверненні будуть показані факти переслідування журналістів на території окупованого Криму.

У прокуратурі зазначають, що активна фаза окупації супроводжувалась тиском на ЗМІ, які об’єктивно висвітлювали події на півострові. Понад 20 журналістів, блогерів, працівників українських та іноземних ЗМІ зазнали серйозних порушень своїх прав.

Така негативна тенденція продовжується на півострові дотепер, діяльність ЗМІ постійно знаходиться в полі зору окупаційних "правоохоронних органів" — наголосив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.

Він зазначив, що у кримінальних провадженнях прокуратури автономії містяться численні факти переслідування журналістів та їх родин, проведення незаконних обшуків, затримань, звинувачень в екстремістській діяльності, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування альтернативних джерел інформації.   

Відсутність незалежних ЗМІ, жорсткий контроль за інформацією, цензура, маніпуляції та пропаганда — реальна ситуація зі свободою слова на окупованому півострові, — підкреслює прокурор.
Читайте також: КСУ просять скасувати амністію учасників Майдану

Як ми писали раніше, Зеленський розповів про легалізацію приватних армій