Суспільство
8 червня 2020
Життя після карантину: чи варто зараз відвідувати ресторани і кафе?
Наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці?
news-image

Наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці, пояснили американські експерти, повідомляє видання Діалоги.

Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання. Але навіть при ідеальному дотриманні заходів скатертини, меню, стільці, дверні ручки, столові прилади залишаються предметами підвищеного ризику.

Навряд чи існує спосіб перетворити обід в абсолютно безризиковий досвід “, – відзначають автори дослідження.

Фахівці рекомендують вибирати місце, де можна посидіти на відкритому повітрі з дотриманням дистанції між столиками 1,5-2 метра.

Не можна забувати: співробітники закладів схильні до високого ризику зараження, оскільки щодня у них десятки і сотні відвідувачів. У зв’язку з цим варто звести до мінімуму час перебування в улюбленому місці.

Жителям країн, де випадки COVID-19 поки ще часто реєструються, бажано відмовитися від ресторанів. Краще вибрати їжу на винос або доставку до дому.

Як ми писали, в мережі жартують із фото Зеленського в кав’ярні під час поїздки до Хмельницького

Нагадаємо, у Житомирській області посилили карантин. На позачерговому засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативи голови ОДА Віталія Бунечка ухвалили рішення про посилення карантину.

До речі, Київ поки не відкриватиме ресторани, кафе та басейни. Комісія із надзвичайних ситуацій міста розгляне це питання після вихідних, наступного тижня.