Світ
10 червня 2020
Латвія до кінця місяця безкоштовно тестуватиме на COVID-19 всіх охочих
У Латвії з 10 червня і до кінця місяця держава забезпечить всіх охочих безкоштовним тестом на коронавірус.
news-image

У Латвії з 10 червня і до кінця місяця держава забезпечить всіх охочих безкоштовним тестом на коронавірус.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Delfi.

Розширення тестування - здати тест зможуть навіть безсимптомні громадяни - пов’язане зі скасуванням надзвичайної ситуації 9 червня. Тестування повинно дозволити вчасно виявити спалах захворювання. 

Для того, щоб пройти безкоштовний тест на коронавірус, необхідно заздалегідь записатися на аналіз.

Якщо у людини немає симптомів захворювання, то прибути в пункт забору аналізів можна на велосипеді, пішки або використовуючи маску у громадському транспорті. 

При наявності симптомів необхідно зателефонувати сімейному лікарю.

9 червня у Латвії завершився режим надзвичайної ситуації і уряду  ухвалив нові, більш м'які обмеження, які залишаться в силі надалі. 

Від початку епідемії в Латвії коронавірусом заразились 1089 людей, 26 померли.

Нагадаємо, карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у європейських країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

До речі, наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці, пояснили американські експерти. Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання. Але навіть при ідеальному дотриманні заходів скатертини, меню, стільці, дверні ручки, столові прилади залишаються предметами підвищеного ризику.

Також стало відомо, що ЄС продовжить заборону на в'їзд іноземців, у тому числі українців. Спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів.

Читайте також:ВООЗ рекомендує носити тканинні маски в громадських місцях