Політика
10 червня 2020
ДБР вручило підозру Порошенку у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки
Водночас адвокат Порошенка Ілля Новіков розповів іншу версію у трансляції «Європейської солідарності».
news-image
Державне бюро розслідувань вручило підозру Порошенку у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Прокурори Офісу Генерального прокурора за дорученням Генерального прокурора повідомили про підозру п’ятому президенту України», — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у провадженні проводять слідчі Державного бюро розслідувань. Наразі вирішують питання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас адвокат Порошенка Ілля Новіков розповів іншу версію у трансляції «Європейської солідарності».

Допит не відбувся. Намагалися вручити Порошенку підозру. Ще до того, як почався допит, до нас підійшов представник Офісу генпрокурора, не представився. Ми відмовилися спілкуватися з цією людиною. Зараз Петро Порошенко залишив будівлю ДБР», — зазначив адвокат.

Новіков додав, що, за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року журналісти Bihus.Info встановили, що між Порошенком та колишнім заступником керівника Служби зовнішньої розвідки Сергієм Семочком могла бути домовленість про незаконне звільнення розвідника, яке він тепер оскаржує у суді.

Зазначимо, що Сергій Семочка був заступником голови Служби зовнішньої розвідки України з 31 липня 2018 року до 12 квітня 2019 року.

10 червня чинний народний депутат Петро Порошенко прийшов на допит до ДБР у справі про начебто незаконне ввезення 43 художніх творів. Біля будівлі бюро депутати партії «Європейська Солідарність», яку очолює Порошенко, влаштували виставку карикатур на Володимира Зеленського, генпрокурорку Ірину Венедіктову та правоохоронців.

Сьогодні біля будівлі ДБР  відбувалась імпровізована виставка картин. Акція присвячена тому, що нещодавно працівники ДБР, щоб вручити повістку Петру Порошенку, вдерлися у картинну галерею. Протест має характер тролінгу.

Раніше повідомляли, що в суд на Венедіктову подали адвокати Порошенко.

Читайте також:ДБР викликає Порошенка на допит у справі «плівок Деркача»