Події
10 червня 2020
Українці з 1 липня зможуть вільно обирати постачальника газу — Нафтогаз
Тепер українці, нарешті, зможуть вільно обирати постачальника, базуючи свій вибір на кращому сервісі, умовах оплати чи обслуговування
news-image
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оновила правила та спростив з 1 липня процедуру зміни постачальника газу для побутових споживачів.

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу. 

… тепер українці, нарешті, зможуть вільно обирати постачальника, базуючи свій вибір на кращому сервісі, умовах оплати чи обслуговування», — зазначили там.

За новими правилами, до прикладу, споживач, який живе на Житомирщині, але хочете обрати постачальника з Вінницької області, зможе це зробити «у кілька кліків», відправивши заяву-приєднання та документи, що ідентифікують особу, новому постачальнику.

До впровадження змін процес міг тягтися місяцями. З новими правилами ви зможете змінити постачальника хоч за три дні», — каже голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

У компанії зазначили, що з 1 липня в Україні запрацює ринок газу для населення, а спрощення процедури зміни постачальника було однією з необхідних умов для повноцінного старту відкритого ринку.

Ще однією умовою є запуск роботи «постачальника останньої надії» (ПОН). Міненергетики має обрати його на конкурсі. 

Тарифи на компослуги в Україні можуть впасти

Читайте також:Експерти прогнозують найбільше в історії падіння попиту на газ