Суспільство
11 червня 2020
51-річна львів’янка з коронавірусом вижила після 33 днів на апараті ШВЛ
Це перший випадок в лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ.
news-image

51-річну львів’янку госпіталізували до львівської обласної інфекційної лікарні понад місяць тому. У неї діагностували важку ковідну пневмонію і у критичному стані перевели на штучну вентиляцію легень. На ШВЛ вона пробула 33 дні і сьогодні була від’єднана від ШВЛ і почала самостійно дихати.

Про це у середу, 10 червня, повідомив заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник. Це позитивна новина не лише для хворої, її рідних, а й усіх хворих, в яких діагностували Covid -19.

Як повідомив ZAXID.NET завідувач відділення інтенсивної терапії і реанімації Віктор Токарєв, це перший випадок в лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ. Деякі хворі також довго були на штучній вентиляції легень, але 51-річна львів’ янка – найдовше.

Спершу жінку госпіталізували до лікарні, де розпочали лікування, але через п’ять днів її стан не поліпшився і пацієнтку перевели в реанімацію. Стабілізувати стан не вдавалося і через день її перевели на ШВЛ. Впродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичний, а тоді вона почала поволі виходити з того стану», – каже Віктор Токарєв.

За його словами, зараз жінка при свідомості, самостійно дихає, але наразі залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі побоюються, щоб важка ковідна пневмонія не дала інших ускладнень, тому спостерігають за пацієнткою.

Зараз в інфекційній лікарні є 181 хворий: 128 пацієнтів з підтвердженим діагнозом Covid-19 і 53 – з підозрою. У відділенні інтенсивної терапії є семеро хворих і на ШВЛ – одна пацієнтка.

Нагадаємо, МОЗ готується до посилення карантину у зв'язку з погіршенням епідситуації. Україна за минулу добу побила антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19.

До речі, за добу в Україні виявили 689 хворих на COVID-19. За добу 10 червня коронавірусну хворобу діагностували у 689 жителів України, 372 хворих одужали, а 21 помер.

Також стало відомо, що кількість мешканців столиці, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 91 людину. Померли 4 хворих. На сьогодні в Києві вже 3671 підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

Читайте також:Легковажне ставлення до рекомендацій МОЗ призвело до росту рівня захворюваності на COVID-19