“Павлоградський хімічний завод” відновлює роботи зі створення ракетних комплексів та наймає 540 працівників (відео)
Кабмін та РНБО прийняли рішення про розгортання програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів.
news-image

ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод” відновлює роботи з утилізації ракетного палива та створення компонентів для нових вітчизняних ракетних комплексів, передає Defense Express.

Зокрема, під час візиту на підприємство, що відбувся 6 квітня 2020 року, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що Кабмін та РНБО прийняли рішення про розгортання програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів “Вільха”, “Нептун” та інших. Крім того, окремо Уряд виділив кошти для утилізації ракетного палива, чим також займається цей завод.

Підтвердив його слова й керівник “Науково-виробничого об’єднання “Павлоградський хімічний завод” Леонід Шиман.

У лютому-місяці Указом Президента номер 59 (мається на увазі Указ №59/2020 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2020 року “Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки”) була відновлена ракетна програма, були дані відповідні доручення внести зміни в оборонні замовлення. На сьогодні, завдяки втручанню перших осіб в країні, вийшло так, що програма відновлена. Ми зараз набираємо сюди людей. Загальна кількість людей, з урахуванням утилізації твердого ракетного палива, буде прийнято порядку 540 осіб, і я думаю, що в найближчі тижні ми почнемо заново виробляти ракетні комплекси для потреб Міністерства оборони”, – наголосив Леонід Шиман.
Установка для вилучення твердого ракетного палива на ПХЗ
Він висловив впевненість, що постачання Збройним силам, розроблених українськими оборонними підприємствами, високоточних видів озброєнь дасть значне посилення обороноздатності країни.
Українські ракети Р-360 “Нептун”, ракета для ОТРК “Грім”, 122 мм реактивний снаряд “Тайфун-1” та 300-мм реактивний коригований снаряд Р624 “Вільха”
Стосується це й “Вільхи-М”, стосується й “Нептуна”, тому що дано доручення поставити 3 дивізіони на бойове чергування. Це стосується й ракетних комплексів “Тайфун”, з дальністю 40 км із заміною “Градів”, старих комплексів що були. Це стосується й оперативно-тактичних комплексів “Грім”, який може літати до 500 км”, – зазначив директор Павлоградського хімічного заводу.
Ступені з ракетним паливом на ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод”

Крім того, Леонід Шиман додав, що при запуску всіх програм на заводі в повному обсязі, підприємству знадобиться ще приблизно півтори тисячі нових працівників.

Тому що запускається відразу 76 будинків, споруд, в яких буде розміщено 76 технологічних процесів”, – відзначив він.
Один зі складів ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод” на якому зберігають ступені зі старим ракетним паливом
Варто додати, що під час візиту міністра МВС на завод Леонід Шиман особисто ознайомив делегацію держслужбовців с технологічними процесами, що відбуваються на підприємстві. Також він продемонстрував гостям склади на яких зберігаються контейнери (ступені) зі старим ракетним паливом (взагалі таких складів на ПХЗ шість).

Він відзначив, що завдяки складному технологічному процесу перероблення ракетного палива, його можна не тільки утилізувати, а й використати для виготовлення нового озброєння.

Леонід Шиман продемонстрував гостям етапи перетворення старого ракетного палива в чистий октоген
В результаті (перероблювання) з’являється чистий октоген, яким можна споряджати будь-які бойові частини ракет або будь-яке нове ракетне паливо споряджати. Такого продукту десь 180 тонн можна витягти з тих ступенів, які у нас є. З них можна зробити приблизно 2500 бойових частин, наприклад, для “Вільхи”, – розповів очільник “НВО “Павлоградський хімічний завод”.

Раніше писали про премії правоохоронцям, дороги, «Феофанія»: куди йдуть гроші з Фонду боротьби з СOVID-19.

Також повідомляли, що Україна потрапила до тридцятки технологічних країн.

Читайте також:Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України