Суспільство
12 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Українці з 1 липня зможуть вільно обирати постачальника газу

Нагадаємо, українці з 1 липня зможуть вільно обирати постачальника газу.Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оновила правила та спростив з 1 липня процедуру зміни постачальника газу для побутових споживачів.

В Італії почали продавати будинки за один євро

В селищі Чінкуефронді в регіоні Калабрія, що в Італії, почали продавати будинки всього лише за 1 євро. Як відомо, майно можна придбати за один євро, але з умовою, якщо покупці повністю відремонтують будинки впродовж трьох років, а також заплатять спеціальний збір у розмірі € 250. Якщо ремонт не буде зроблено в термін, то власника житла оштрафують на € 20 тис. Дана програма називається “Операція краса”. Вона спрямована на вирішення проблеми депопуляції, коли молодь їде у великі міста в пошуку роботи.

Київська соломка й пряники вирушили до британських магазинів

«Київхліб» розпочав експорт своєї продукції до Великої Британії. Про це в середу, 10 червня, повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що перша партія хлібобулочних товарів обсягом 4 тонни вирушила до Сполученого Королівства у перший тиждень червня. Туди увійшли сушки, соломка, пряники, печиво та крендельки декількох видів.

51-річна львів’янка з коронавірусом вижила після 33 днів на апараті ШВЛ

51-річну львів’янку госпіталізували до львівської обласної інфекційної лікарні понад місяць тому. У неї діагностували важку ковідну пневмонію і у критичному стані перевели на штучну вентиляцію легень. На ШВЛ вона пробула 33 дні і сьогодні була від’єднана від ШВЛ і почала самостійно дихати.

Тарифи на тепло та гарячу воду для населення зменшаться

Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав підприємства теплопостачання знизити у діючих тарифах витрати на придбання природного газу. Зазначимо, що постанову ухвалили на засіданні уряду 10 червня. Зміни, які запропоновані постановою КМУ, дозволяють підприємствам ТКЕ планувати витрати на придбання природного газу (з метою включення їх до складу тарифів) на рівні середньої ціни природного газу, що склалася за минулий опалювальний сезон. А для більшості підприємств ТКЕ з’являється можливість зменшити тарифи на теплову енергію, 

У Львові відкрили перший науковий парк

У Львові відкрили перший в області науковий парк SID City на базі Львівської політехніки, який займатиметься науково-технічною та інноваційною діяльністю, а також втіленням в життя результатів наукових досліджень та отриманням прибутку від цього. Науковий парк зареєстрували 5 червня, його юридична назва – ТОВ «Науковий парк Національного університету «Львівська політехніка», брендова – SID City.

Українець дебютує в UFC поєдинком на бійцівському острові

Український боєць змішаних єдиноборств Олександр Доскальчук проведе дебютний поєдинок в UFC на бійцівському острові у ОАЕ. Доскальчук 15 липня проведе в UFC (Абсолютному бійцівському чемпіонаті) перший бій проти росіянина Тагіра Уланбекова, який представляє команду чемпіона в легкій вазі (до 70 кг) Хабіба Нурмагомедова. В активі 30-річного Олександра Доскальчука, який виступає у найлегшій вазі (до 61 кг), 9 виграних поєдинків з 10.

Країни Євросоюзу збираються відкрити кордони: названа дата

Євросоюз може відкрити зовнішні кордони вже з 1 липня. Так, Європейська Комісія буде рекомендувати країнам-членам ЄС почати відкривати кордони для мандрівників, які знаходяться за межами союзу, з 1 липня. Таку заяву сьогодні зробив представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Джозеп Боррелл. Повідомляється, що рішення про ослаблення карантинних обмежень ухвалять країни-члени ЄС, але Брюссель вже запропонував "поступове і часткове зняття" заборон.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Раніше повідомляли, що  в Україні стартував флешмоб до Міжнародного дня донорства крові.

Також читайте: Ryanair з 6 липня запланував відкриття рейсів до Італії з чотирьох міст України.

Читайте також:На Львівщині відкрили п’ять сімейних молочних ферм