Суспільство
12 червня 2020
Українські кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня
Через брак нових фільмів кінотеатри не були готові відкритися 10 червня.
news-image
Українські кінотеатри можуть поновити роботу вже з 2 липня.

Про це повідомив голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко 11 червня на Telegram-каналі за результатами зустрічі з міністрами культури та інформполітики Олександром Ткаченком та охорони здоров'я Максимом Степановим і представниками кінотеатрів.

Обговорили умови відкриття кінотеатрів... Попередньо визначили, що кінотеатри зустрічатимуть глядачів з 2 липня”, — зазначив Сушко.

За його словами, через брак нових фільмів кінотеатри не були готові відкритися 10 червня - саме цю дату для них визначив Кабмін у черговому етапі послаблення карантину.

Втім, скористатися цією можливістю кінотеатри не змогли. До липня їм просто нема з чим зустрічати глядача. А запуститися в роботу при відкритті потрібно одразу на всю 100% потужність — персоналу і технічного забезпечення. Нести повні витрати. Відповідно, працювати на збиток, коли індустрія і без того виснажена карантином. Вдалося порушити це питання в МОЗ. Надали свої пропозиції щодо поступового запуску роботи кінотеатрів,” — зауважив парламентарій.

Як повідомляли, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема, було зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах.

Перші послаблення карантинних обмежень в Україні були запроваджені з 11 травня.

Із 22 травня в Україні оголошено наступний етап послаблення карантину. Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні до 22 червня.

Станом на 11 червня вісім регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Згідно з даними МОЗ, це м. Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Як повідомляли, МОЗ готується до посилення карантину у зв'язку з погіршенням епідситуації.

Зазначимо, у Києві зафіксували понад 90 нових випадків COVID-19, ще 4 людини померли.

Читайте також:Країни Євросоюзу збираються відкрити кордони: названа дата