Великий світовий оператор придбав український контейнерний термінал ТІС
Компанія DP World (Дубай, ОАЕ) оголосила про придбання 51% акцій Контейнерного терміналу ТІС (порт "Південний", Україна).
news-image

Компанія DP World (Дубай, ОАЕ) оголосила про придбання 51% акцій Контейнерного терміналу ТІС (порт "Південний", Україна).

Про це йдеться в офіційному пресрелізі сторін, пише Економічна Правда.

Повідомляється, що всі відповідні умови угоди виконані, офіційні погодження державних установ отримані.

DP World розширює географію своєї присутності, а Контейнерний термінал ТІС підсилює позиції лідера серед спеціалізованих морських терміналів України. DP World отримає можливість ефективніше використовувати свою глобальну мережу портів, економічних зон, складів і пропонувати оптимізовані логістичні рішення всередині країни", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у компанії з'явиться пряме сполучення між власними терміналами в Констанці, Яримджі та "Південному" з використанням власної фідерної мережі UniFeeder. Це дасть можливість відправляти вантажі ключовими для Східної Європи торговими маршрутам, використовуючи активи DP World в Румунії і Туреччині.

Відповідно до умов угоди, DP World придбала контрольний пакет акцій і буде здійснювати управління терміналом. Компанія стане ключовим гравцем в регіоні і буде прагнути розширювати частку ринку за рахунок використання лідируючих позицій ТІС-КТ на ринку перевезень залізницею", - заявили в компанії.

Як стало відомо, в уряді очікують зростання економіки України з 3-го кварталу 2020 року. Макропрогнози економіки України від Мінекономіки, МВФ, Світового банку свідчать про таке зростання. Всі ці макропрогнози збігаються, ми очікуємо з 3-го кварталу зростання економіки України. Природно, що другий квартал провалений через карантин.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ схвалила програму Stand-by для України загальним обсягом 5 млрд доларів. Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для підтримки економіки та допомоги людям.

Також стало відомо, що на економіку чекає найбільше падіння з часів Другої світової війни. Світовий банк прогнозує падіння світової економіки на 5,2% у 2020 році у зв'язку з пандемією COVID-19.

Читайте також:Експерти прогнозують найбільше в історії падіння попиту на газ