Київ
12 червня 2020
Коронавірус виявили у працівників київських ресторанів
Загало вірус зафіксували у 35 столичних закладах торгівлі харчовими продуктами.
news-image

Спалахи коронавірусу також відбуваються у столичних магазинах і супермаркетах. У Києві виявили випадки коронавірусу серед персоналу ресторанів. Загалом вірус зафіксували у 35 столичних закладах торгівлі харчовими продуктами.

Про це виданню РБК-Україна повідомив голова Держспоживслужби у місті Києві Олег Рубан.

Щодо ресторанів - є випадки серед персоналу. Загалом це 35 суб’єктів - оператори ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів. Сюди відносяться і магазини, і супермаркети, і ресторани", - пояснив Рубан.

Станом на сьогодні, половина з них припинила свою діяльність. Деякі повністю, деякі частково.

Рубан також розповів, що під час перевірок столичних закладів фахівці Держспоживслужби фіксують десятки порушень карантинних вимог.

Щодня проводяться моніторингові візити по всім закладам у відповідь на скарги відвідувачів, які надходять на гарячу лінію. Щодня мобільними групами складається 50-70 протоколів", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, на Тернопільщині понад 30 людей, які були на святкуванні ювілею у місцевій столовій, та щонайменше п’ятеро, які з ними потім контактували, інфікувалися COVID-19.

Також стало відомо, що столиця поки не може перейти до наступних етапів послаблення обмежень. Показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей.

Як ми писали, американські експерти пояснили, наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці. Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання

До речі, у Солом’янському районі Києва на карантин закрили один з дитсадків. А через спалах коронавірусу у столиці не будуть відкривати два дитсадки в Шевченківському районі.

Читайте також:Українські кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня