Події
12 червня 2020
У КМДА розповіли, коли чекати на третю хвилю захворюваності на коронавірус в Україні
22 червня карантин не завершиться.
news-image

Україна наразі знаходиться у періоді другої хвилі захворюваності на коронавірус, на третю очікують восени. Про це в ефірі "112 Україна" повідомив радник київського міського голови Володимир Бондаренко.

"Ми сьогодні заходимо у другу хвилю, не закінчивши першу. Якщо ми сподівалися раніше на те, що літній сезон зумовить зниження кількості хворих – це не відбувається. Навпаки, загалом по Україні фіксуємо збільшення кількості хворих. Тому 22 червня карантин не завершиться", - заявив Бондаренко.

Так, за словами радника київського міського голови, карантин в Україні планують продовжити в середньому на місяць. 

Поки що Кабінетом міністрів він буде продовжений в середньому на місяць, і будемо дивитися, наскільки ми зможемо знімати карантинні обмеження поступово. Але точно немає сенсу на сьогодні розслаблятися, літо не принесло очікуваного ефекту. Також ми очікуємо третю хвилю захворювання десь на початку осені, вона буде пов’язана з сезонними захворюваннями. Розслаблятися не час", - підсумував Бондаренко.

Як ми писали, Шмигаль сказав, за яких умов Україна повернеться до жорсткого карантину. Від другої хвилі пандемії ніхто не застрахований, але у великій мірі це залежить від українського суспільства та від ставлення людей до дотримання заходів, що обмежують розповсюдження інфекції.

Нагадаємо, коронавірус виявили у працівників київських ресторанів. Загало вірус зафіксували у 35 столичних закладах торгівлі харчовими продуктами.

 До речі, на Тернопільщині понад 30 людей, які були на святкуванні ювілею у місцевій столовій, та щонайменше п’ятеро, які з ними потім контактували, інфікувалися COVID-19.

Також стало відомо, що столиця поки не може перейти до наступних етапів послаблення обмежень. Показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей.

Як ми писали, американські експерти пояснили, наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці. Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання.

Читайте також:Родичі жертв коронавірусу в Італії подали скарги до прокуратури