«Мотор Січ» створює гелікоптер із надсучасною системою керування
Мі-8МСБ-В – це вертоліт, який має надсучасну систему управління й моніторингу життєдіяльності кожного вузла машини.
news-image

В інтерв’ю Defense Express заступник головного конструктора по авіоніки АТ «Мотор Січ» – Дмитро Носач розповів про особливості вертольоту Мі-8МСБ-ВЮ, пише ldc.org.ua.

За його словами, Мі-8МСБ-В – це вертоліт, який має надсучасну систему управління й моніторингу життєдіяльності кожного вузла машини. До того ж, ціна на цю систему набагато дешевше закордонних аналогів, так як вона створювалися виключно нашими українськими фахівцями.

Вертоліт Мі-8МСБ-В отримав повністю сучасну «Скляну кабіну», в якій всі аналогові прилади індикації замінені на електронні дисплеї.

Це в рази спрощує управління вертольотом, навігацію і дозволяє пілотам сконцентруватися на найбільш важливій ​​інформації.

«Скляна кабіна» на вертольоті Мі-8МСБ-В, є спільним проектом учасника Ліги підприємства «Мотор Січ» і київського «ВКФ» Сторк».

Основою комплексу є перетворювач параметричної інформації, який приймає всю аналогову інформацію від приладів і переводить її в цифру.

Головна особливість комплексу – система екранної індикації, яка складається з 5 моніторів на які виводиться вся необхідна інформація.

Мова йде не тільки про звичайні параметри польоту, такі як висота або швидкість, а й, наприклад, про карту з накладеним на неї даними про погоду, вивід інтерфейсу системи управлінням вогнем або зображення з оптичною станції.

Як ми писали, у Львові відкрили перший науковий парк. Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Також стало відомо, у Держкіно розповіли, які українські фільми вийдуть у прокат після карантину. Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів.

Читайте також:Армії продавали небезпечний антисептик: СБУ викрила масштабне виробництво