Світ
16 червня 2020
У США відеогру вперше офіційно прирівняли до ліків
Відеогра EndeavorRX студії-розробника Akili Interactive отримала офіційне схвалення від Управління з продовольства і медикаментів США (FDA).
news-image

Відеогра EndeavorRX студії-розробника Akili Interactive отримала офіційне схвалення від Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) — тепер її можна прописувати як ліки для дітей із синдромом порушення активності й уваги (СПАУ).

Про це повідомляє пресслужба FDA, пише Громадське.

Зазначається, що дієвість гри в лікуванні СПАУ підтвердили клінічні дослідження за участі понад 600 дітей віком 8-12 років, які тривали сім років. Вони підтвердили, що принаймні в третини дітей після гри в EndeavorRX «не виявили вимірюваного показника дефіциту уваги».

Сама гра — тривимірний платформер для iPad та iPhone, де гравцеві потрібно рухатися крізь рівні й збирати предмети. FDA зазначає, що гра в EndeavorRX 25 хвилин на день п’ять разів на тиждень протягом місяця допомагає в лікуванні синдрому порушення активності й уваги.

Утім наразі гра ще не перебуває у вільному доступі: весь цей час вона використовувалася для клінічних досліджень. Представник Akili Interactive повідомив The Verge, що наразі дата оприлюднення гри невідома, але для американських сімей уже запустили можливість попереднього доступу за зверненням.

Нагадаємо, в Одесі створюють туристичний додаток: що там буде. Над написанням проєкту кілька місяців працював Грантовий офіс «Одеса 5Т» у співпраці з ініціативними одеситами, креативщиками, гідами і бізнесменами.

Як ми писали, у Львові відкрили перший науковий парк. Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

До речі, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:В Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва