Суспільство
2 березня 2015
«Ісламська держава» погрожує вбити засновника Twitter
"Ваша віртуальна війна стане справжньою війною з вами", - йдеться в анонімному посланні, адресованому засновнику Twitter.
news-image

Прихильники Ісламської держави (ІД) погрожують убити одного із засновників Twitter Джека Дорсі. Вони мотивують такі дії постійним блокуванням їхніх акаунтів, повідомляє BuzzFeed з посиланням на пост на сервісі Justpaste, в якому з'явилися відповідні погрози, передає Є | Єдність.інфо.

"Ваша віртуальна війна стане справжньою війною з вами", - йдеться в анонімному посланні, адресованому засновнику Twitter. Напис супроводжується фотографією Дорсі, поверх обличчя якого намальований приціл рушниці.

 

"Ми говорили вам із самого початку, що це не ваша війна, але ви не зрозуміли цього і продовжували закривати наші акаунти на Twitter, проте ми завжди поверталися", - пишуть прихильники ІД.

Пост містить і відкриті погрози смерті, спрямовані стосовно підприємця і співробітників Twitter.

Представник компанії Джим Проссер повідомляє, що відділ безпеки соцмережі спільно з правоохоронними органами вже розслідує достовірність цих погроз.

Twitter, як і відеохостинг YouTube, як правило, оперативно реагує на відео «Ісламської держави» зі стратами заручників. Компанії видаляють такі пости і блокують акаунти, що публікують заборонену інформацію.

Користувацька угода Twitter зазначає, що компанія має право обмежувати публікацію постів, що містять відкриті погрози насильства проти інших людей. Також заборонено використовувати соцмережу в незаконних цілях або для неправомірної діяльності.

Дорсі є одним з творців сервісу мікроблогів Twitter, який був заснований у 2006 році. Він очолював компанію до 2008 року. Наступником Дорсі став Ев Вільямс. На цей момент гендиректором соцмережі є Дік Костоло, який зайняв пост у 2010 році. Після відходу з Twitter Дорсі запустив сервіс інтернет-платежів Square.

Терористичне угрупування «Ісламська держава» активізувалося на початку літа 2014 року і захопило значну частину Сирії та Іраку. 29 червня на підконтрольних територіях було проголошено створення халіфату.