Україна
17 червня 2020
Дайджест головних новин за 17 червня
Читайте про найголовніші події дня, 17 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 17 червня.

Україна продовжує дію адаптивного карантину

17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня. Заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння, повідомляє Денис Шмигаль у телеграм.

Новий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом за добу

За даними ЦГЗ, на 17 червня (станом на 9:00) в Україні 33 234 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 943 летальні, 14 943 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 758 нових випадків. Загалом проведено 517 995 тестувань методом ПЛР,

Протести та заворушення в Києві. Пряма трансляція

У Києві сьогодні на вулиці Банковій проходять масові заходи, учасники яких мають різні політичні вподобання. Представники Партії Шарія у себе в соцмережах анонсували 17 червня о 10:00 акцію протесту під стінами ОП. Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію.

За образи Зеленського художник Поярков постане перед судом

Шевченківський районний суд Києва розгляне кримінальну справу проти художника та ведучого телеканалу «Прямий» Сергія Пояркова, яку відкрили через образи президента Володимира Зеленського. Слухання у кримінальній справі мають відбутися 30 червня о 13:30. Суттю розгляду зазначена «погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча».

Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19

Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19. Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею. Вакцину вже замовили 4 європейські країни: Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди. Вони підписали контракт з компанією на поставку 400 мільйон доз вакцини.

Зеленський пропонує звільнити випускників шкіл від підсумкової атестації

Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді звільнити випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу. Про це свідчить законопроєкт №3669, внесений президентом у парламент 17 червня. Голова держави пропонує внести зміни в закон "Про освіту", встановивши, що Кабінет міністрів може визначати тривалість навчального року у закладах освіти у зв’язку з епідемією COVID-19. Також Зеленський пропонує доповнити розділ ІІ "Прикінцевих та перехідних положень" закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Польща відмовилася відновлювати авіасполучення з Україною

Польща 16 червня вирішила обмежити міжнародне авіасполучення з низкою країн через пандемію коронавірусу. До цього списку потрапила і Україна, відтак усі заплановані рейси скасували. Так, повітряний простір, відповідно до постанови, буде обмежений з 17 до 30 червня для всіх країн, які не є членами Євросоюзу, а також Великої Британії, Швеції та Португалії, які входять у ЄС.

Також ми сьогодні повідомляли як повернути гроші за пробне ЗНО: уряд затвердив відповідний механізм

та як ФОПу без найманих працівників отримати допомогу по частковому безробіттю

Провели дослідження які країни є світовими лідерами по виробництву овочів.

Та писали, що українську стрічку «Захар Беркут» покажуть у кінотеатрах США і Канади.

Читайте також:Гарні новини