Ізраїльські вчені створили багаторазову захисну маску. Вона самоочищується від зарядки для телефону
Процес дезінфекції триває 30 хвилин. У цей час маску носити не можна.
news-image

Ізраїльські науковці створили багаторазову захисну маску, яка може самоочищуватися за допомогою тепла, яке виникає під час під'єднання до зарядки для телефону.

Про це повідомляє Reuters, пише Громадське.

Процес дезінфекції триває 30 хвилин. У цей час маску носити не можна.

Маска має такий самий USB-порт, як і зарядка мобільного телефону. Після підʼєднання до мережі вона починає виробляти тепло, яке прогріває внутрішні волокна до 70°C. Вчені переконують, що такої температури достатньо для знищення вірусів.

Ізраїльські науковці зазначили, що під час епідемії мають попит одноразові маски, але вони економічно та екологічно невигідні.

Дослідники вже подали патент на маску у США й кажуть, що вона коштуватиме на дорожче за одноразову маску.

Як стало відомо, Шмигаль хоче жорсткіше карати за відсутність маски у транспорті й приміщеннях. Керівник Кабміну зазначив, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах не допускати різке зростання кількості хворих на COVID-19.

До речі, як виявилося, директор школи, яка захворіла на коронавірус, спілкувалася з великою кількістю людей, коли вже отримала позитивний тест на COVID-19! Вона нікому нічого не сказала і встигла сходити на роботу. Держпродспоживслужба міста звернулася до правоохоронних органів щодо порушення проти директора кримінальної справи за порушення правил самоізоляції і нараження інших людей на небезпеку.

Також стало відомо, що Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт як мінімум на 300 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. За словами представників міністерства, в найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Читайте також:Amazon триматиме своїх працівників на відстані за допомогою штучного інтелекту