Суспільство
18 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У США відеогру вперше офіційно прирівняли до ліків 

Відеогра EndeavorRX студії-розробника Akili Interactive отримала офіційне схвалення від Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) — тепер її можна прописувати як ліки для дітей із синдромом порушення активності й уваги (СПАУ). Зазначається, що дієвість гри в лікуванні СПАУ підтвердили клінічні дослідження за участі понад 600 дітей віком 8-12 років, які тривали сім років. Вони підтвердили, що принаймні в третини дітей після гри в EndeavorRX «не виявили вимірюваного показника дефіциту уваги».

Україна досягла значного прогресу у покращенні фіскальної прозорості 

Україна все ще не відповідає мінімальним стандартам бюджетної прозорості, але досягла значного прогресу на шляху до прозорого і підзвітного бюджетування, завершивши перехід на міжнародні стандарти звітності

В звіті, який оцінює наскільки уряди у світі надають доступ громадськості до повних і достовірних бюджетних документів та ліцензій на видобуток корисних копалин, зауважується, що 76 з 141 урядів у світі відповідали мінімальним вимогам фіскальної прозорості.

Amazon триматиме своїх працівників на відстані за допомогою штучного інтелекту 

Компанія Amazon вирішила впровадити технологію штучного інтелекту, яка стежитиме за тим, щоб працівники трималися одне від одного на безпечній відстані — аби зменшити ризик зараження коронавірусом.

У складських приміщеннях Amazon обладнає спеціальні монітори, які «підсвічуватимуть» працівників, що дотримуються соціального дистанціювання, зеленим кольором, а тих, хто не дотримується, — червоним.

Укрпошта отримала $ 80 тис. від уряду Японії на POS-термінали у селах 

Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на 80 тисяч доларів США в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів. Це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи.

Українську стрічку «Захар Беркут» покажуть у кінотеатрах США і Канади 

Український фільм «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеїтаблаєва покажуть на території США і Канади: права на показ стрічки придбала американська компанія Shout Factory. Американська компанія Shout Factory стала дистрибутором української стрічки «Захар Беркут» на території США та Канади.

Ізраїльські вчені створили багаторазову захисну маску

Ізраїльські науковці створили багаторазову захисну маску, яка може самоочищуватися за допомогою тепла, яке виникає під час під'єднання до зарядки для телефону. Процес дезінфекції триває 30 хвилин. У цей час маску носити не можна.

Маска має такий самий USB-порт, як і зарядка мобільного телефону. Після підʼєднання до мережі вона починає виробляти тепло, яке прогріває внутрішні волокна до 70°C. Вчені переконують, що такої температури достатньо для знищення вірусів.

Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на вихідні 

 
Укрзалізниця призначила курсування 5 регіональних поїздів на період з 19 по 21 червня, а також з 26 по 29 червня — напередодні й після Дня Конституції України — для додаткових перевезень пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Так, на вказаний період призначено щоденне курсування регіональних поїздів: №864/866 сполученням Неданчичі, Чернігів — Київ-Волинський; №884/883 Фастів — Зернове — Київ-Волинський; №888/887 Київ-Волинський — Ворожба — Фастів; №896/895 Київ-Волинський — Конотоп, Шостка — Київ-Волинський, №880/882 Київ-Волинський — Славутич — Фастів. Квитки на зазначені поїзди реалізовуватимуться на 50% місць.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про 12 ознак, що дитина досягне успіху. Ми розповімо вам про основні ознаки, що вказують на те, що в майбутньому на вашу дитину чекає успіх.

До речі, як українцям убезпечити свої стосунки у родинах в умовах замкнутого простору під час карантину, який запровадили через поширення коронавірусу, розповіла психолог Марія Фабричева.

Також радимо прочитати про те, як перестати ускладнювати відносини і стати щасливішими.

Читайте також:Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві