Світ
18 червня 2020
Поліцейському з Атланти, який застрелив афроамериканця, висунули звинувачення в убивстві
Проти експоліцейського Ґарета Рольфа, який застрелив афроамериканця Рейшарда Брукса в Атланті, штат Джорджія, висунули звинувачення в убивстві та насильницьких діях.
news-image

Проти експоліцейського Ґарета Рольфа, який застрелив афроамериканця Рейшарда Брукса в Атланті, штат Джорджія, висунули звинувачення в убивстві та насильницьких діях. Інший правоохоронець, Девіда Броснан, який був присутній на місці події, проходитиме у справі як свідок.

Відповідне рішення ухвалив прокурор округу Фултон штату Джорджія Пол Говард, передає BBC, пише Громадське.

Зокрема, проти Рольфа висунули 11 звинувачень, за які йому може загрожувати покарання аж до смертної кари.

За словами Говарда, прокуратура, вивчивши матеріали справи, не вважає, що дії Брукса становили загрозу життю поліцейського, а тому застосування з його боку вогнепальної зброї було невиправданим.

Водночас захист Рольфа і він сам наполягає, що поліцейський вдався до необхідних заходів самооборони у відповідь на «насильницький напад» Брукса.

Як зазначає BBC, статус Броснана означає, що той свідчитиме у справі проти свого колеги по підрозділу (нехай і колишнього — Рольфа звільнили після початку розслідування інциденту) — це відбувається вперше в історії поліції.

Нагадаємо, підозрюваному у вбивстві Флойда призначили заставу в $ 1 мільйон. Підозрюваний погодився на низку обмежень, якими суд зумовив його звільнення з-під варти.

Також ми писали, що президент США Дональд Трамп закликав губернаторів всіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. Він заявив, що в іншому разі уряд США використає Збройні сили. Він закликав у кожному місті забезпечити переважну присутність силовиків до тих пір, поки не припиняться масові акції.

Раніше стало відомо, що у Сполучених Штатах з 28 травня в ході масових заворушень було затримано більше 1,3 тисячі осіб. Затримання проводилися як мінімум в 16 американських містах. Наголошується, що близько 500 демонстрантів було затримано лише в Лос-Анджелесі. При цьому зіткнення між правоохоронцями і демонстрантами спостерігаються у багатьох американських містах.

Читайте також:Суд дозволив примусово привести Стерненка для вручення підозри в СБУ