У Мінфіні вважають, що у червні зупинилося падіння економіки
Нині немає передумов очікувати більшого падіння економіки, ніж прогнозувалося урядом.
news-image

За попередніми оцінками Міністерства фінансів, падіння економіки, що спостерігалося в Україні у квітні-травні, у червні зупинилося.

Про це журналістам сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ми очікуємо падіння ВВП не більше 4-8%. У нас є більше оптимізму щодо відновлення економічної динаміки. Є вже чинники, які про це свідчать, скажімо, це збільшення споживання електричної енергії. Також збільшується реєстрація нових суб'єктів підприємницької діяльності і припинило зростати безробіття. У нас є підстави вважати, що у червні ми зупинили економічне падіння, яке спостерігалось у квітні-травні", - сказав Марченко.

Він також наголосив, що нині немає передумов очікувати більшого падіння економіки, ніж прогнозувалося урядом.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми оцінками Національного банку, внаслідок карантинних обмежень для подолання пандемії, а також глобальної кризи українська економіка скоротиться на 5,0% у 2020 році, при цьому найбільшого падіння слід очікувати у квітні-червні - до 11%.

За оцінками МВФ, падіння економіки України у 2020 році сягне 8,2%.

Як ми писали, у Мінфіні розраховують відмовитись від кредитів МВФ до 2023 року. Міністр фінансів Сергій Марченко сподівається, що Україна зможе вже у 2022 році відмовитись від кредитування Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, аналітики прогнозують зростання курсу долара. Після отримання першого траншу МВФ та макрофінансової допомоги ЄС, ймовірно, спекулянти, які заробили на зміцнення гривні, вирішили зафіксувати прибуток, це і викликало ослаблення за останні дні.

До речі, уряд очікує зростання української економіки з 3-го кварталу. Уряд не передбачає глобального обвалу економіки.

Читайте також:У Мінекономіки засмучені зниженням рівня інфляції