Події
19 червня 2020
Медики фіксують у реанімаціях приріст хворих на коронавірус
Збільшення інфікованих хворих пов'язане з ігноруванням і нехтуванням всіх заходів, які були визначені карантином.
news-image

Навантаження на лікарні, призначені для допомоги пацієнтам із коронавірусом, збільшилося. Особливий приріст хворих медики фіксують у реанімаціях. Про це розповіла головна лікарка Олександрівської лікарні Людмила Антоненко в Сніданку з 1+1, пише ТСН. 

Переповнене відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих з вираженою дихальною недостатністю помирають", - наголосила Людмила Антоненко.

Вона відзначила, що лікарі вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу в хворих навіть до надходження результатів тестів.

Олександрівська лікарня — опорна лікарня у столиці. Саме сюди везуть пацієнтів, у яких виявили COVID-19. Про поширення коронавірусу в Україні розказала лікарка Людмила Антоненко. 

Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходять до лікарні з високою лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, то є клінічна картина. Є певні зміни на комп'ютерній томографії легень", - наголосила лікарка.

За її словами, інфікування коронавірусом супроводжується великою запальною реакцією.

Дексаметазон" (ліки - Ред.) дійсно впливає, зменшує запальний процес і депресію імунної системи. Саме тому він призначається до лікування пацієнтів, але він жодним чином не впливає на вірус", - розповіла Людмила Антоненко.

Вона також додала, що останнім часом до протоколу лікування хворих також додали препарати-антикоагулянти, які перешкоджають згортання крові, що провокує COVID-19.

Керівниця Олександрійської лікарні застерігає людей від нехтування карантином. 

Збільшення інфікованих хворих пов'язане з ігноруванням і нехтуванням всіх заходів, які були визначені карантином. Тільки з цим", - наголосила Людмила Антоненко.

Нагадаємо, МОЗ ініціюватиме посилення контролю за дотриманням карантину. Мова йде, насамперед, про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.

Також стало відомо, що в Україні за добу - 921 випадок коронавірусу. В Україні 34 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних.

До речі, зростання кількості нових хворих на COVID-19, яке зафіксоване в останній тиждень, пов'язане з тим, що українці почали нехтувати протиепідемічними рекомендаціями МОЗ. Проте, вірус нікуди не відступив. Про це розповів доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії імені Шупика Федір Лапій.

Як ми писали, карантин продовжать до 31 липня. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Читайте також:У Харкові терміново слід відкривати ще одну лікарню, обласна інфекційна переповнена хворими на СOVID-19