Події
19 червня 2020
П'ять продуктів, з якими ви забудете про проблеми зі шлунком
Ці продукти покращують процес травлення
news-image

Порушення травлення призводить до таких неприємних симптомів, як здуття, важкість, болі в шлунку. Ці проблеми може виникнути спонтанно і в самий невідповідний момент. Є продукти, які погіршують травлення і призводять до дискомфорту, а є ті, які допомагають травній системі працювати як годинник. Що ж слід включити в раціон?, пише «Є!»  з посиланням на food.inmyroom.ru.

Банани

Цей фрукт багатий на клітковину і калій, які покращують роботу травлення. Регулярне вживання бананів сприяє нормалізації кислотно-лужного балансу. Плоди цього фрукту вбирають в себе шлунковий сік і сприяють швидкому виведенню його з шлунку. Таким чином, вони захищають від нападів печії.

Кисломолочні продукти

Всі знають, що "молочка" покращує апетит, має послаблюючу дію, а також виводить з орагнизма радіонукліди, солі важких металів, токсини і шлаки. А ще молочні продукти цінні тим, що містять лактобактерії, які допомагають нормалізувати мікрофлору і підтримувати правильний рівень кислотності.

Мед

Це справжній лікувальний бальзам для всього організму в цілому, і для травної системи зокрема. Він є чудовим лікарським засобом при виразковій хворобі і гастриті. Якщо їсти мед за 2 години до їжі, то він зменшить виділення шлункового соку, що особливо важливо людям з підвищеною кислотністю.

Лляне насіння

Вживання лляного насіння сприяє регенерації тканин, прискорює процес загоєння виразок, допомагає нормалізувати перистальтику кишечника, а також знижує рівень кислотності шлункового соку.

Шпинат

Згідно з нещодавно проведеним дослідженням, жирні кислоти, якими багаті листя шпинату, допомагають запобігти гастриту і багатом запальним захворюванням шлунково-кишкового тракту.

Також читайте: Основні продукти, якими ніколи не можна закушувати алкоголь

Читайте також:Як вберегтися у спеку: у Центрі громадського здоров’я дали поради