Резонанс
20 червня 2020
Голова партії «Голос» Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя
Зарплати в 35 тисяч не вистачає
news-image

Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя. Однак вона має "фінансову подушку", якою зараз користується, пише «Є!»  з посиланням на її інтерв'ю програмі "Перехресний допит".  Вона зазначила, що її депутатська зарплата становить 35 тисяч гривень.

За її словами, не всі депутати з "Голосу" мають "фінансову подушку" чи додаткові доплати, і це є великою проблемою. 

Ми розуміємо, що після місцевих виборів нам потрібно буде щось придумати. Або ініціювати питання щодо підвищення зарплат або спробувати допомогти тим людям, в яких є така необхідність влаштуватись на викладацьку діяльність. Тобто отримувати доплати. Нам тоді треба буде з них зняти певну роботу по роботі в фракції, щоб вони могли заробити собі на життя", – сказала Рудик.

Вона пояснила, що важко сказати, якою має бути зарплата депутата, однак, вона має покривати всі потреби.

Що відомо про Кіру Рудик 

Голова партії "Голос", перша заступниця голови комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації. Вона закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю "Інформаційні технології".

Працювала тестувальницею програмного забезпечення з 2005 року в Software MacKiev, а з 2007 року – в TAIN Ukraine. Рудик керувала київським R&D-офісом, який займається розробкою усього софту для Ring.

Читайте також: Парламентарі відмовилися позбавити мандата Вакарчука.

Читайте також:Залишаюсь членом партії «Голос», і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною, - Вакарчук