Україна
21 червня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

Україна продовжує дію адаптивного карантину

17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня. Заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння, повідомляє Денис Шмигаль у телеграм.

Україна відновлює міжнародні авіарейси

З понеділка, 15 червня, відновиться міжнародне авіасполучення у 13 українських аеропортах. У Держприкордонслужбі нагадали, що 12 червня 2020 року, уряд прийняв постанову № 477, якою виключив з переліку тимчасово закритих пунктів пропуску 15 міжнародних аеропортів. Країни Європи залишаться закриті для більшості українців до липня. Єврокомісія 11 червня ухвалила механізм, який регулює допуск на територію країн ЄС і Шенгенської зони громадян третіх держав. Заборона на туристичні поїздки іноземців, яка повинна була завершитися 15 червня, продовжена до 30 червня.

Рада підтримала скасування обов'язкової ДПА для випускників шкіл

 Верховна Рада проголосувала за скасування обов'язкової державної підсумкової атестації для цьогорічних випускників шкіл. Але ЗНО не скасовували. Випускники звільняються від обов'язкової ДПА, але можуть складати атестацію, зокрема у формі ЗНО, за власним бажанням.

Справа Гандзюк: суд взяв під варту підозрюваного Мангера

Печерський суд Києва взяв під варту до 28 липня Владислава Мангера — підозрюваного у замовленні нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк — без альтернативи внесення застави. Досі у нього діяли зобов'язання через заставу у 2,5 мільйона гривень. Прокурори у справі Андрій Синюк та Ярослав Ущапівський наголошували на тому, що після відкриття стороні захисту матеріалів кримінального провадження Владислав Мангер чинив тиск на двох свідків у справі. Зокрема, розповідають прокурори, він робив це не особисто, а через інших осіб. Йдеться про погрози під час дзвінків, у паперових листах та під час зустрічей.

Київським пляжам дозволили працювати

У Києві після висновків Держпродспоживслужби дозволили відкрити пляжі для купання.

Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме — можна ознайомитися на сайті комунального підприємства "Плесо". Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах», — сказав Віталій Кличко.

Він додав, що відкриття пляжів — це черговий тест на свідомість для киян.

Вибух житлового будинку в Києві: що відомо

Вибух стався в житловому 9-поверховому будинку по вул. Соломії Крушильницкой, 1/5. В результаті сталося руйнування міжповерхових перекриттів 4, 5, 6, 7 поверхів.

Рятувальники евакуювали 21 людину. В результаті вибуху, за станом на 12:00, загинули двоє людей. Триває ліквідація наслідків вибуху.

Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19

Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19. Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею. Вакцину вже замовили 4 європейські країни: Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди. Вони підписали контракт з компанією на поставку 400 мільйон доз вакцини.

Як ми писали раніше, Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя

Читайте також: Українці поділилися планами на літню відпустку