Світ
22 червня 2020
Іспанія відкрила кордони для жителів ЄС
Іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони.
news-image

Іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони, повідомляють європейські ЗМІ, пише Інтерфакс Україна.

Громадян країн з цієї зони будуть вільно пускати в Іспанію, не вимагаючи обов'язкового 14-денного карантину.

Зокрема, з півночі за місцевим часом відновився вільний рух через кордон із Францією.

Однак не всі країни ЄС погодилися відкрити кордони з Іспанією. Так, влада сусідньої Португалії оголосила, що буде готова зробити це тільки з 1 липня.

Іспанія була одним із основних епіцентрів поширення коронавірусної інфекції в Західній Європі. В країні виявили понад 300 тис. випадків зараження, понад 28 тис. пацієнтів померли.

Нагадаємо, у посольстві США назвали умови в'їзду в країну для українців. Українцям і всім іноземним громадянам, у яких є дійсна американська віза, дозволено в'їзд до Сполучених Штатів Америки.

Як ми писали, Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування. Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

До речі, Єгипет з 1 липня прийме туристів з України: відкриті продажі турів. В Єгипті відкриють тільки готелі зі спеціальними сертифікатами, що дозволяють приймати туристів під час епідемії коронавірусу.

Раніше ми писали, що Греція готова відкрити туристичний сезон з 15 червня. Туристам дозволять в’їжджати без проходження тесту на коронавірус та обов’язкового карантину.

Читайте також:Україна посіла перше місце в Європі за обсягами експорту органічної продукції