Суспільство
22 червня 2020
На Одещині встановлюють електрозахисні платформи для лелек
Установка платформ – це виконання на практиці зобов’язань, які компанія взяла на себе в рамках Глобального договору ООН.
news-image

В Одеській області у селі Степанівка Окнянського району встановили першу струмозахисну платформу для гнізда лелек. Про це повідомили у пресслужбі Одесаобленерго.

Зазначається, що до кінця 2020 року компанія планує встановити ще 22 спеціальні конструкції в Одеській області.

У такий спосіб енергетики захистять птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійних відключень електроенергії.

Наголошується, що установка платформ – це виконання на практиці зобов’язань, які компанія взяла на себе в рамках Глобального договору ООН.

У пресслужбі розповіли, що сім’я білих лелек з двома пташенятами оселилася прямо на електроопори високовольтної лінії. Енергетики обстежили лінії електропередач і виявили аварійне гніздо. Для запобігання падінню гнізда птахів на лінії електропередач і, як наслідок – обрив ліній, в компанії передбачена установка спеціальних платформ для гнізд лелек.

«На сьогоднішній день встановлено 158 подібних платформ в Дніпропетровській, Донецькій, Київській областях та місті Київ. У 2020 році програма розширена і на Одеський регіон – вже цієї осені планують встановити 22 платформи», – йдеться у повідомленні.

Штучні платформи для гнізд – це міцний кошик з металевих прутів. Вони кріпляться до електроопори вище рівня електричних дротів. Така конструкція не дає важкому гнізду сповзти на лінії. Вона захищає гніздо від руйнування, птахів від удару струмом, а лінії – від коротких замикань і позапланових відключень.

Раніше ми писали, що Андрій та Галина кинули місто і в закинутому обійсті влаштували козину ферму та екосадибу. Оселилися у хатині у Когутах та розвивають агротуризм. Тепер мають десятки кіз та натовпи туристів.

Нагадаємо, обгорілий бобер помер на очах у рятувальників: у Києві підпалили Голосіїївський парк. На жаль, тварина померла, адже була дуже обгорілою та з випаленими очами.

Також стало відомо, що рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій заявили про високу ймовірність пожеж в екосистемах України. Громадян закликають дотримуватися правил пожежної безпеки. Як зазначається, висока ймовірність існує через спеку.

Читайте також:Мін'юст продає тварин за борги своїх власників