Україна
23 червня 2020
Завтра в Україні послабне спека, - синоптик
Протягом 24-го червня температура повітря знизиться до +23+27 градусів.
news-image

Завтрашня середа - день, коли можна буде нормально подихати. Адже в Україні послабне спека.

Такий прогноз озвучила Наталка Діденко.

Протягом 24-го червня температура повітря знизиться до +23+27 градусів. На Заході й так буде свіжіше, як і було, +20+25 градусів. Лише Південь та південний схід триматимуть традиційну географічну градусну марку, +26+30. Дощі з грозами в середу все ще домінують в Україні, постараються і циклончик Rosemarie, і взагалі перенасичена вологою повітряна маса", - пише пані Наталія.

А ось на Сумщині, Харківщині та Луганщині завтра суттєві опади малоймовірні.

Складною залишиться ситуація на річках Прикарпаття та Буковини - там тривалі дощі зумовлюють серйозні підйоми рівнів води, руйнування мостів, доріг, селі й підтоплення господарств. У Києві 24-го червня - хоч під кальку пиши - короткочасний дощ, гроза. Завтра, якщо планували щось робити на повітрі, буде якраз, вдень очікується +23+25 градусів", - додала синоптик.

У другій половині тижня спека почне повертатися. А ось липень обіцяє під час свого дебюту привести за ручку свіжіше повітря.

Як ми писали, в Одеській області у селі Степанівка Окнянського району встановили першу струмозахисну платформу для гнізда лелек. Зазначається, що до кінця 2020 року компанія планує встановити ще 22 спеціальні конструкції в Одеській області. У такий спосіб енергетики захистять птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійних відключень електроенергії.

До речі, Андрій та Галина кинули місто і в закинутому обійсті влаштували козину ферму та екосадибу. Оселилися у хатині у Когутах та розвивають агротуризм. Тепер мають десятки кіз та натовпи туристів.

Також стало відомо, що рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій заявили про високу ймовірність пожеж в екосистемах України. Громадян закликають дотримуватися правил пожежної безпеки. Як зазначається, висока ймовірність існує через спеку.

Читайте також:У Львові намалювали мурал-подяку медикам