Україна
23 червня 2020
Дайджест головних новин за 23 червня
Читайте про найголовніші події дня, 23 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 23 червня.

COVID-19 в Україні: за добу 833 нових випадків

В Україні зафіксовано 833 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. 23 червня (станом на 9:00) в Україні

38 074 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1035 летальних, 16 956 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 833 нові випадки. Загалом проведено 580 814 тестувань методом ПЛР.

Вибух на Позняках: рятувальники знайшли під завалами п'ятого загиблого

Cтаном на 03:30 23 червня підрозділами ДСНС знайдено тіло загиблого чоловіка, 1976р.н., якого опізнав сусід.

Таким чином, з початку проведення робіт з-під завалів вилучено тіла 5 осіб: 2-х жінок 1943 р.н. та 1974 р.н., а також 3-х чоловіків 1991р.н., 1967 р.н., 1976 р.н.", - йдеться у повідомленні.

Координація робіт здійснюється Штабом з ліквідації НС Київської міської державної адміністрації.

Ціна на газ для потреб населення у червні знизиться ще на 5,9%

У червні ціна на природний газ для потреб населення і тепловиробників становитиме 2,142 грн за кубометр (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами й націнки газзбутів) - це на 5,9% менше, ніж у травні (2,276 грн за кубометр).

Зазначимо, що з січня 2020 року оптова ціна на природний газ у рамках ПСО розраховується відповідно до постанови Кабінету Міністрів №17 від 24 січня 2020 року.

Сьогодні Зеленському не довіряють 50% громадян, -  результати соцопитування

Баланс довіри у президента України Володимира Зеленського за рік із позитивного +34,1% опустився до негативного -8,9%.

Після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, і як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні виміри в травні й червні показали зміну цього балансу і нині баланс довіри негативний", - сказала Балакірєва, презентуючи дослідження Центру соціального моніторингу на прес-конференції "Моніторинг громадської думки населення України: червень 2020" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Пенсія призначатиметься автоматично — Мінсоцполітики

Пенсійний фонд розробив і впровадив нову сервісну послугу - автоматичне призначення пенсії.

Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами", - йдеться у повідомленні.

Для цього необхідно заповнити атрибути анкети-заяви, додати скановані копії документів та підписати анкету-заяву КЕП і надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.

Через паводки на Прикарпатті та Буковині - помаранчевий рівень небезпеки

В Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки, тож усі засоби МВС були спрямовані для боротьби зі стихією у регіоні. В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності.
 
Степанов підтвердив, що ЗНО в Україні відбудеться

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбудеться з 25 червня по 17 липня, оскільки критерії, за якими визначають, чи переносити ЗНО, витримані. Це підтвердив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 23 червня. 

60 на 100 тисяч населення - це (максимально допустимий) показник, який виявляє кількість активних хворих на даний момент. Активні хворі - це ті люди, які безпосередньо зараз хворіють на коронавірус... На сьогодні цей показник становить близько 48 на 100 тисяч населення, тому проведення ЗНО в нашій країні можливе", - сказав Степанов.

Як стало відомо, у Великій Британії за останню добу зафіксували 15 летальних випадків серед інфікованих коронавірусом, і це найнижчий показник з середини березня. За добу також підтверджено 958 нових випадків інфікування, проведено 139 659 тестів.

Нагадаємо, в Італії за останні 24 години підтверджено 23 летальних випадки серед інфікованих коронавірусом, що є найнижчим показником з початку березня. У Ломбардії, яка стала епіцентром пандемії в країні, зафіксовано 3 смерті і це найнижчий показник з 27 лютого. Загальна кількість жертв в Італії становить 34 657 осіб.

До речі, іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони, повідомляють європейські ЗМІ. Громадян країн з цієї зони будуть вільно пускати в Іспанію, не вимагаючи обов'язкового 14-денного карантину. Зокрема, з півночі за місцевим часом відновився вільний рух через кордон із Францією.

Читайте також:Із затонулого в Одесі танкера Delfi тече паливо, пляма рухається на пляжі