Україна
24 червня 2020
Український авторинок став лідером за темпами відновлення в Європі
Український авторинок піднявся на 18-ту сходинку в рейтингу європейських країн.
news-image

У травні 2020 року на українському авторинку було реалізовано 5,855 тис. нових легкових автомобілів, що в 1,6 рази більше, ніж квітневі показники: динаміка продажів порівняно з минулим роком становить -12,3%, тоді як у квітні цей показник був -47,7%.

Про це пише autoconsulting.ua.

Експерти заговорили про перші симптоми відновлення.

Якщо порівняти з травневими продажами на інших європейських ринках, позитивний момент, що український авторинок піднявся на 18-ту сходинку в рейтингу європейських країн. Наголошується, що це рекордний показник за останні кілька років.

Ще місяць тому, в розпал карантину, Україна посідала 20-ту сходинку в рейтингу. Тоді Україну обігнали білоруси, але через катастрофічний спад в Європі, український авторинок впритул підійшов до показників Іспанії, Італії, Британії, де спад продажів перевищував 96-97%.

Відзначають, що попередні роки український авторинок посідав 23-тє місце (у 2016-2019 роках), 25-те – в 2015 р., 19-те – в 2014 р. До цього, в 2011-2013 рр. Україна була на 13-му місці в Європі. У травні 2020 р. Україна – 18-та. При цьому піднялася відразу на шість позицій порівняно з результатом річної давнини (травень 2019).

Це максимальний стрибок серед всіх європейських країн. Крім того, український авторинок продемонстрував мінімальний спад продажів за підсумками місяця: -12%. В той час, коли ринки більшості європейських країн зменшилися вдвічі. Ближче всіх за динамікою Кіпр (-29%), Бельгія (-32%), Австрія (-34%) і Норвегія (-39%). Загалом же продажі на європейському авторинку знизилися на -56,2%, втративши в обсягах за п’ять місяців майже 1 млн авто.

Нагадаємо, «Слуги народу» пропонують знову зробити розмитнення «євроблях» пільговим. Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і походженням з країни-агресора.

Як ми писали, за кілька років Київ став одним з найбільш «закоркованих» міст світу. За останній рік транспортні затори в столиці України "наздогнали" знамениті "столиці пробок" Джакарту та Бангкок.

Нагадаємо, за червоні покажчики повороту почали штрафувати на 425 грн. Якщо у вашого автомобіля покажчики повороту не жовтого, а червоного кольору, то правоохоронці можуть в будь-який момент вас оштрафувати.

Читайте також:Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві