Україна
24 червня 2020
З 1 липня безробітні можуть розраховувати на 8788 гривень
В Україні зросте максимальний розмір допомоги по безробіттю
news-image

З 1 липня в Україні зростає прожитковий мінімум. Від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю, пише «Є!»  з посиланням на rbc.ua.           

Відповідні норми містяться у законі про державний бюджет України на 2020 рік.

Як зазначили у прес-службі Київського міського центру зайнятості, сьогодні прожитковий мінімум на одну особу становить для працездатних осіб 2102 грн, а з 1 липня зросте до 2197 грн.

Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю (8408 грн), з 1 липня будуть отримувати 8788 грн за місяць.

Розмір допомоги по безробіттю вираховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати чотири прожиткові мінімуми.

Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишиться без змін. На період карантину Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю із 650 до 1000 гривень.

За даними Київського міського центру зайнятості, на 23 червня допомогу по безробіттю в столиці отримували понад 20 тисяч безробітних, серед них мінімальну, у розмірі 1000 гривень - 3400 безробітних, а максимальну допомогу по безробіттю - понад 5900 осіб (30% усіх безробітних).

Читайте також: Кабмін розписав життя українців на час пандемії: є 3 сценарії.

Читайте також:У Мінфіні вважають, що у червні зупинилося падіння економіки