Спорт
2 березня 2015
Стадіон одеського "Чорноморця" знаходиться в заставі у Національного банку України
За словами голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, стадіон одеського "Чорноморця" знаходиться в заставі у Національного банку України.
news-image

Про це в інтерв'ю "Українській правді" сказала керівник НБУ Валерія Гонтарєва.

"Імексбанк - найбільший банк в Одеській області. Банк пройшов стрес-тест і підготував повну програму своєї рекапіталізації. Пан Клімов, акціонер, дав повні гарантії того, що він буде вносити капітал, і почав його вносити. Тобто він повністю відповідав нашим критеріям - приніс заставу.

Половина Одеси - нерухомість Клімова. Частина її знаходиться в заставі в НБУ, в тому числі, футбольний стадіон "Чорноморець". Під заставу було ще кілька об'єктів нерухомості, зокрема готель. На той момент, поки він оформляв всі застави, відтік депозитів склав набагато більше цієї суми. На початку грудня йому було видано 300 мільйонів гривень. Що ж зробив Климов? Він не в балансі банку, через нотаріуса, продав весь свій портфель рітейлоровських споживчих кредитів з дисконтом у 90%, тобто за 10% від номіналу. Це вже все оскаржене Фондом гарантування вкладів, не переживайте", - сказала вона.

Читайте також:"Їдь додому, ти сьогодні вже своє відпрацював" або як Шевченко розібрався з київським таксистом

"Наш куратор зміг побачити це лише в той момент, коли пройшла проводка в балансі. А сталося це через тиждень після того, як він це зробив. Але в даному випадку не переживайте за рефінанс. Рефінансування пішло на виплати лише фізичним особам", - зазначила Гонтарева

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що за словами генерального директора одеського "Чорноморця", більшість боргів залишилося в минулому.