Світ
25 червня 2020
Словенія, яка першою у Європі оголосила про завершення епідемії, повертає «масковий режим»
Уряд країни прийняв рішення відновити вимогу про використання маски у приміщеннях та громадському транспорті у зв'язку зі зростанням кількості нових хворих на коронавірус.
news-image

Словенія, яка першою у Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу, повертає "масковий режим" у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації.

Про це повідомляє словенське RTV SLO, пише Європейська Правда.

Уряд країни прийняв рішення відновити вимогу про використання маски у приміщеннях та громадському транспорті у зв'язку зі зростанням кількості нових хворих на коронавірус. Вимога щодо масок поширюється і на вірян у храмах, у тому числі церковний хор. Також вимагається дезінфекція рук та дотримання дистанції у 1,5 метри, за винятком членів родини, які проживають разом.

Рішення переглядатимуть кожні 14 днів, аналізуючи розвиток ситуації.

Помітний стрибок кількості нових випадків зафіксували 23 червня, коли за добу виявили 13 хворих. До того приріст нових випадків більше місяця коливався у межах одного-декількох за добу, лише кілька разів зростаючи до 6-8*.

Після цього учора повідомили про 7 нових хворих, а за останню добу виявили 6 випадків коронавірусу, після більше 1200 проведених тестів.

Також уряд переглянув список "безпечних" країн, для мандрівників з яких не обов’язково відбувати 14-денну самоізоляцію після в’їзду до Словенії.

Зокрема, зі списку безпечних країн виключили Люксембург та Чорногорію, яка менше місяця тому оголосила себе "вільною від коронавірусу", але протягом останнього тижня вже тричі реєструвала більше 10 нових випадків зараження.

З початку епідемії, у Словенії, населення якої складає 2 млн осіб, підтверджено 1547 випадків коронавірусу, 111 хворих померли.

Нагадаємо, за останню добу у США зафіксували 35 900 нових випадків захворювання на коронавірус, що вказує на те, що ситуація в регіоні різко загострюється. Найгірше ситуація розвивається в південних районах. Через це було прийнято рішення ввести карантин для тих, хто в’їжджає у Нью-Йорк та Нью-Джерсі з Алабами, Арканзасу, Арізони, Флориди, Південної Кароліни і Техасу.

Як ми писали, у Британії найнижча кількість померлих від коронавірусу з середини березня. За добу також підтверджено 958 нових випадків інфікування, проведено 139 659 тестів.

До речі, в Італії за останні 24 години підтверджено 23 летальних випадки серед інфікованих коронавірусом, що є найнижчим показником з початку березня. У Ломбардії, яка стала епіцентром пандемії в країні, зафіксовано 3 смерті і це найнижчий показник з 27 лютого. Загальна кількість жертв в Італії становить 34 657 осіб.

Також стало відомо, що у посольстві США назвали умови в'їзду в країну для українців. Українцям і всім іноземним громадянам, у яких є дійсна американська віза, дозволено в'їзд до Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:Україна поставила новий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом